ALERT Niculae Havrileţ, preşedintele ANRE, găsit în incompatibilitate de ANI

Elena Deacu
Companii #Energie / 27 februarie 2015

Actualizare 14:58 ANRE: "Nu există încă o înştiinţare oficială la cele menţionate de ANI"

Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei transmite că nu există încă o înştiinţare oficială referitoare la cele menţionate de Autoritatea Naţională de Integritate în comunicatul publicat pe pagina de internet, cu privire la incompatibilitatea preşedintelui ANRE Niculae Havrileţ.

ANRE menţionează că, după numirea în funcţia de preşedinte al ANRE, Niculae Havrileţ a întreprins toate demersurile necesare pentru respectarea regimului juridic al incompatibilităţilor.

După primirea unei înştiinţări oficiale, domnul Niculae Harvileţ îşi rezervă dreptul de a contesta în instanţă hotărârea ANI.

---

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat că Niculae Havrileţ, preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), se află în incompatiblitate.

Potrivit instituţiei, Havrileţ deţine simultan, începând cu data de 6 iunie 2012, atât funcţia de preşedinte cu rang de Secretar de Stat al ANRE, cât şi funcţia de director general al SC Gascop SRL, societate al cărei obiect de activitate se desfăşoară în sectorul energiei electrice, termice şi al gazelor naturale, ori în orice alte domenii care se află în competenţa ANRE.

Potrivit art. 4, pct. 34 din Legea nr. 160/2012, "membrii comitetului director nu pot avea calitatea de membru în organele de conducere la societăţi comerciale cu obiect de activitate în sectorul energiei electrice, termice şi al gazelor naturale ori în orice alte domenii care se află în competenţa ANRE, în condiţiile legii".

De asemenea, Niculae Havrileţ a încălcat şi dispoziţiile art. 84, alin. (2) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora "Funcţia de secretar de stat, funcţia de subsecretar de stat şi funcţiile asimilate acestora sunt incompatibile cu exercitarea altei funcţii publice de autoritate, precum şi cu exercitarea funcţiilor prevăzute la alin. (1), lit. c)", respectiv "funcţia de membru al Guvernului este incompatibilă cu [...] funcţia de [...] director general [...] la societăţile comerciale [...]".

Persoana evaluată a fost informată despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază - de a fi asistat sau reprezentat de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Niculae Havrileţ a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în exercitarea dreptului la apărare.

Conform unor surse din ANRE, Niculae Havrileţ ar urma să conteste decizia ANI în instanţă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

11 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9740
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5032
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3246
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur365.2626

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb