ALERT Se schimbă metoda de înfiinţare a companiilor energetice

A.T.
Companii #Energie / 13 aprilie 2010

Ministerul Economiei a elaborat un proiect de modificare şi completare a Hotărârii Guvernului nr. 56/2010 privind reorganizarea producătorilor de energie electrică şi termică, prin înfiinţarea Companiei Naţionale Electra - SA şi Companiei Naţionale Hidroenergetica - SA. Actul normativ este necesar pentru simplificarea, atât din perspectiva implicaţiilor juridice, strategice şi de reglementare, cât şi din perspectiva factorului de timp, a modului de reorganizare a societăţilor societăţilor avute în vedere.

Potrivit proiectului postat pe site-ul Ministerului Economiei, consultanţii juridici şi financiari ai proiectului au constatat, cu această ocazie, existenţa unei serii de impedimente şi riscuri de natură juridică, strategică şi economică, ce ar putea pune în primejdie atât finalizarea acestor restructurării. Una din modificările avute în vedere de proiectul de act normativ este necesară pentru clarificarea faptului că Electra se constituie prin operaţiuni simultane de fuziune prin contopire a societăţilor componente şi de divizare prin desprinderea unei părţi din patrimoniul Hidroelectrica SA.

Hidroenergetica SA se înfiinţează cu păstrarea Hidroelectrica SA, cu patrimoniul ce rămâne după desprinderea sucursalelor ce vor intra în componenţa Electra. Astfel, Hidroelectrica îşi va schimba denumirea în Hidroenergetica SA, concomitent cu absorbţia de către aceasta a unor filiale ale Hidroelectrica SA şi Termoelectrica SA.

Este esenţial pentru procesul de reorganizare a producătorilor de energie electrică şi termică ca noile companii naţionale a căror înfiinţare este propusă de Hotărârea Guvernului nr. 56/2010 să aibă loc într-o perioadă cât mai scurtă de timp şi, în orice caz, până la 30 iunie 2010. Înfiinţarea Electra şi a Hidroenergetica conform metodei de reorganizare avute în vedere de varianta iniţială a Hotărârii Guvernului nr. 56/2010 ar putea fi întârziată de formalităţile cerute pentru reînnoirea/emiterea de către autorităţile, organismele şi celelalte entităţi competente a licenţelor, autorizaţiilor, avizelor, aprobărilor şi certificărilor necesare pentru îndeplinirea, în condiţii de legalitate, a obiectului de activitate.

Investigaţiile şi analizele efectuate de consultanţii juridici selectaţi au evidenţiat că varianta optimă pentru atingerea unui asemenea deziderat este ca Hidroelectrica să nu fie supusă unui proces de divizare totală în urma căreia aceasta să-şi înceteze existenţa. Soluţia alternativă propusă are în vedere ca, după ce partea din patrimoniul Hidroelectrica SA, corespunzătoare sucursalelor Râmnicu Vâlcea, Sibiu şi Târgu Jiu va fi fost transferată către Electra, această societate să-şi continue existenţa şi să-şi menţină activitatea, în baza licenţelor, autorizaţiilor, avizelor, aprobărilor şi certificărilor deja obţinute. Hidroelectrica ar urma să se transforme în companie naţională, să-şi schimbe denumirea în Compania Naţională Hidroenergetica S.A. şi, concomitent, să absoarbă filialele societăţilor comerciale Termoelectrica SA şi Hidroelectrica.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

11 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9740
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5032
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3246
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur365.2626

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb