Piaţa din Moldova are un potenţial ridicat pentru business-ul de instalaţii al Teraplast, în condiţiile în care infrastructura de mediu (reţele de canalizare, alimentare cu apă) şi gaz din zonă este mult sub nivelul actual din România, ne-a spus Alexandru Stânean, director general "Teraplast" (TRP), în contextul în care conducerea companiei a decis înfiinţarea unei societăţi în Republica Moldova.
Noua societate va avea un capital social total de 5.400 lei moldoveneşti, din care Teraplast ar urma să aibă 51%, în timp ce Mircea Moraru şi Dorel Negru, pachete de 35%, respectiv 14%.
"Strategia noastră pentru perioada următoare este să creştem ponderea exportului în cifra de afaceri a Teraplast", ne-a declarat Alexandru Stânean, adăugând: "În acest context, optăm atât pentru varianta asocierii cu parteneri externi, cât şi pentru varianta de export clasic, în ţările în care varianta asocierii nu este viabilă".
Potrivit domniei sale, filiala din Republica Moldova va avea activitate de distribuţie a produselor Grupului Teraplast.
Domnul Stânean ne-a precizat că, momentan, Teraplast nu are în plan investiţii semnificative, în filiala din Moldova, dar că, în funcţie de evoluţia business-ului în zonă, societatea va investi pentru a susţine dezvoltarea activităţii.
"Ne dorim ca, pe termen mediu, această filială să aibă o contribuţie importantă la creşterea cifrei de afaceri a Grupului Teraplast şi să câştigăm o poziţie semnificativă pe piaţa din Republica Moldova", ne-a mai spus Alexandru Stânean.
Teraplast, producător de materiale pentru construcţii şi instalaţii, a obţinut în 2014 un profit net de 8,9 milioane lei, faţă de 5,2 milioane lei în aceeaşi perioadă din 2013, potrivit companiei.
În august 2014, Societatea KJK FUND II, SICAV - SIF a notificat Teraplast cu privire la depăşirea pragului de 10% din capitalul social al companiei.
La finalul anului trecut, cel mai mare acţionar era Dorel Goia, cu o participaţie de 46,77% din companie.