"Alro" Slatina - interesată de privatizarea complexurilor energetice

Emilia Olescu
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 6 iunie 2007

"Alro" Slatina - interesată de privatizarea complexurilor energetice

Combinatul "Alro" Slatina are în vedere, ca alternativă pentru asigurarea energiei, participarea la privatizarea unui complex energetic şi investirea în reabilitarea şi modernizarea unei centrale termoelectrice sau hidroelectrice, potrivit directorului general al companiei, Gheorghe Dobra. Prezent la un seminar pe teme energetice, domnia sa a precizat că există trei variante pe care le ia în considerare în acest sens.

Pe lângă cea menţionată mai sus, "Alro" ar putea construi o capacitate nouă de producere a energiei în ţara noastră sau într-o ţară vecină. În acest sens, reprezentantul compa­niei a spus: "Ne aflăm în perioa­da studiului de prefezabilitate, care va dura două luni, după care va urma studiul de fezabilitate, încă două luni, apoi fezabilitatea bancară. Avem mai multe variante de locaţii pentru termocentrală, care vor fi stabilite alături de alte detalii în studiile pe care le facem". Termocentrala ar urma să aibă o capacitate de 1.000 MW, putând să fie finalizată în circa doi ani.

O altă soluţie ar fi obţinerea unor tarife speciale în vederea achiziţiei de energie, pentru consumatorii în bandă.

Aceste alternative sunt necesare întrucât, potrivit specialiştilor din domeniu, dacă nu vor fi adoptate măsuri urgente, cel mai mare producător autohton primar de aluminiu (lider în estul Europei) s-ar putea confrunta cu o criză de capacităţi de producere a energiei electrice.

Societatea "Alro" Slatina şi-a anunţat, deja, intenţia să devină acţionar majoritar la Unităţile 3 şi 4 de la Cernavodă. Investiţiile totale realizate în perioada 2002-2006 depăşesc 500 milioane de dolari.

Societatea "Alum", parte a grupului "Alro", are un program de investiţii pentru retehnologizare completă, de pes­te 50 milioane de dolari, în timp ce ALPROM - Divizia de Aluminiu Prelucrat - va investi mai mult de 65 milioane de dolari în producţie. "Alro" şi-a anunţat intenţia de extindere a capacităţii de producţie de aluminiu primar de la 260.000 la 450.000 de tone/an, în Slatina sau la 520.000 tone/an, la Cernavodă.

Cifra de afaceri a companiei a crescut de la 410 milioane de dolari, în 2004, la 834 milioane de dolari, în 2006, în primul semestru al anului în curs înregistrând o creştere de 150% faţă de perioada similară a anului trecut. Reprezentanţii "Alro" apreciază că, până în 2010, cifra de afaceri a societăţii va depăşi 1 miliard de dolari.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb