Alvogen achiziţionează Labormed

Ioana Popa
Ziarul BURSA #Companii #Sănătate / 1 februarie 2013

Grupul farmaceutic internaţional Alvogen a preluat în decembrie anul trecut producătorul independent de medicamente generice din piaţa farmaceutică românească - Labormed. În urma achiziţiei, atât Alvogen cât şi Labormed vor beneficia de o creştere importantă a portofoliului de produse şi a ariei geografice de acoperire.

Labormed va deveni centrul Grupului în regiunea Europei Centrale şi de Est şi va servi ca sediu central al Alvogen în regiune. În completare, fabrica Labormed va constitui baza de producţie, cercetare şi dezvoltare, vânzări şi marketing pentru întreaga regiune.

Cu această ocazie, Labormed va avea posibilitatea să-şi extindă aria de vânzări în afara României, pe alte pieţe-cheie din regiunea Europei Centrale şi de Est. Portofoliul Labormed, axat pe produse destinate sistemului cardiovascular şi sistemului nervos central, precum şi pe OTC-uri ca analgezice, vitamine, probiotice şi medicamente împotriva răcelii şi a tusei, completează portofoliul Alvogen destinat în special oncologicelor şi produselor cu circuit închis (administrate în spitale).

Laurenţiu Scheuşan, care a coordonat anterior operaţiunile locale ale companiei de medicamente generice Actavis, va conduce în continuare afacerea Alvogen în Europa Centrală şi de Est.

În prezent, Alvogen îşi desfăşoară activitatea în 25 de ţări din America de Nord, Europa şi Asia, având pes­te 200 de produse farmaceutice în dezvoltare şi în curs de înregistrare, cu o acoperire a principalelor arii terapeutice, inclusiv biosimilare.

Labormed deţine, din 2007, o fabrică de medicamente solide orale, ce reprezintă primul site de producţie de tip Greenfield din indus­tria farmaceutică românească, o investiţie de 19 milioane de euro. Labormed deţine un portofoliu complex (alcătuit din peste 200 de medicamente generice moderne, produse OTC, remedii naturis­te) şi capacităţi de cercetare şi dezvoltare, cu laboratoare de bioechivalenţă. Având la bază aceste resurse interne, compania a dezvoltat, până în prezent, peste 50 de molecule generice.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb