Amadeus IT Holding a achiziţionat compania Air-Transport IT Services

Elena Deacu
Companii #Aeronautică / 26 mai 2015

Amadeus IT Holding îşi extinde operaţiunile în America de Nord odată cu achiziţia companiei AirIT (anterior deţinută în întregime de Fraport AG), aceasta fiind a doua achiziţie a unui jucător renumiţ din industria aplicaţiilor IT pentru aeroporturi, efectuată de compania Amadeus, în ultimele 15 luni.

Prin această achiziţie, compania îşi extinde în mod semnificativ prezenţa şi capacităţile sale de a servi piaţa nord-americană, o regiune cheie pentru sectorul IT pentru aeroporturi. Soluţiile AirIT sunt utilizate de 30 dintre primele 50 cele mai mari aeroporturi din SUA, inclusiv Atlanta, Dallas, Los Angeles, Miami, şi Charlotte. AirIT completează astfel în mod excepţional afacerile Amadeus, ce cuprind în prezent o bază de clienţi puternică, incluzând mai mult de 115 de companii aeriene şi 120 de aeroporturi din întreaga lume, predominant în SUA, Canada, şi Caraibe.

John Jarrell, Head of Airport IT Amadeus, a declarat: "Având în vedere ritmul accelerat de dezvoltare preconizat pentru următorii ani, piaţa nord-americană, care este deja cea mai mare piaţă pentru aplicaţii IT pentru aeroporturi din lume, va reprezenta o oportunitate de creştere enormă. Prin această achiziţie, Amadeus doreşte accelerarea extinderii operaţiunilor sale în regiune, câştigând atât o bază de clienţi solidă, cât şi o echipă foarte experimentată, pentru a oferi soluţii inovatoare pentru clienţi".

Betros Wakim, CEO al AIRIT, menţionează: "Aşteptăm cu nerăbdare să ne alăturăm echipei Amadeus, întrucât împărtăşim o cultură similară a inovării. Acest fapt este exemplificat şi de soluţiile noastre de gestionare a operaţiunilor din aeroporturi. Atât soluţia Amadeus Airport Common Use cât şi platforma AirIT EASE demonstrează o abordare definitorie pentru industria aeroportuară modernă, şi anume aceea de a oferi utilizarea în comun a resurselor IT. Există, în mod clar, sinergii dinamice între cele două companii, care vor spori şi mai mult capacitatea noastră de a oferi soluţii complete, end-to-end, clienţilor noştri, la nivel global. Avînd în vedere ofertele noastre combinate, expertiza şi infrastructura de care dispunem, credem că vom putea să ne servim mai bine clienţii".

Ca urmare a tranzacţiei aproximativ 70 de angajaţi, inclusiv echipa de management AirIT, vor deveni parte din echipa

Amadeus furnizează soluţii de tehnologie şi de distribuţie pentru industria de turism. Grupurile de clienţi includ furnizori de turism (de exemplu, companii aeriene, hoteluri, operatori de transport feroviar, linii de feribot, etc.), vânzători din turism (agenţii de turism şi site-uri specializate) şi clienţi finali (corporaţii şi companii de management al turismului).

Grupul Amadeus are în jur de 10.000 de angajaţi la nivel global, în sediile centrale din Madrid (sediul central corporativ), Nisa (dezvoltare) şi Erding (operaţiuni), precum şi în cele 71 de reprezentanţe Amadeus la nivel global.

Pentru anul încheiat la 31 decembrie 2013, compania a raportat venituri de 3,103.7 milioane euro şi EBITDA de 1,188.7 milioane euro.

Amadeus este listată la Bursa de Valori Spaniolă, sub simbolul "AMS.MC" şi este o componentă a indicelui IBEX 35.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb