AMD lansează cea mai rapidă placă grafică

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 14 august 2008

AMD a anunţat lansarea celei mai rapide plăci grafice din lume, ATI RadeonTM HD 4870 X2, ridicând astfel standardele vizuale mai aproape de realitate, în ceea ce priveşte jocurile şi experienţa cinematică, asigurând o putere de procesare de 2.4 teraFLOPS. Anunţat în cadrul lansării, modelul ATI RadeonTM HD 4850 X2 oferă performanţe impresionante la un preţ competitiv.

Aceste plăci video formează familia ATI Radeon HD 4800 X2, combinând două procesoare grafice din seria ATI Radeon HD 4800 cu o conexiune avansată cross-GPU ce se bazează pe arhitectura PCIe 2.0, plus 2GB de memorie - cel mai mare cumul disponibil pentru plăcile din segmentul consumer. Tehnologiile utilizate sunt combinate pentru a face din seria ATI Radeon HD 4800 X2 cea mai bună alegere în materie de jocuri, disponibilă să ofere un număr impresionant de cadre pe secundă la rezoluţii extreme şi setări maxime ale calităţii imaginii.

Capabilităţile seriei ATI Radeon HD 4800 X2 au fost făcute publice ieri în New York City, unde cei mai buni experţi din domeniul dezvoltării platformelor de jocuri au luat parte la discuţii alături de specialiştii AMD expunând avantajele procesării de înaltă definiţie. Procesarea în parametri reali reprezintă ştiinţa şi arta în a obţine experienţe vizuale care, din punct de vedere optic, sunt foarte aproape de realitate. Imensa putere de procesare, 2.4 teraFLOPS, disponibilă pentru toată seria ATI Radeon HD 4800 X2, asigură experienţe deosebite. Prima aplicaţie care foloseşte această tehnologie a fost prezentată ieri la New York, se numeşte Cinema 2.0, şi creeaza o lume virtuală în care persoane, locaţii şi lucruri, sunt randarizate pentru a interacţiona în timp real. Cinema 2.0 prezintă puterea de a crea digital medii interactive şi personaje care par reale din punct de vedere optic, fie că iau contur într-un joc sau într-un film. Cu ajutorul celor mai buni creatori de conţinut, AMD a probat primul actor "virtual" randarizat în timp real, cu detalii pe care acesta le deţine şi în realitate, prin intermediul puterii incredibile de procesare a seriei ATI Radeon HD 4800 X2.

Bazat pe un design tehnologic de 55nm şi support DirectX 10.1, seria ATI Radeon HD 4800 X2 oferă împreună cu cel mai complet set de funcţionalităţi o adevarată capodoperă de inginerie. ATI Radeon HD 4870 X2 este disponibil la nivel mondial la preţul de $549, ATI Radeon HD 4850 X2 fiind programat pentru lansarea în piata în Septembrie la preţul de $399.3

"Seria ATI Radeon HD 4800 X2 este cea mai bună dovadă că strategia noastră funcţionează. Reacţiile integratorilor de sisteme, OEM, dezvoltatori de jocuri, presă, şi cel mai important, reacţiile gamerilor în ceea ce priveşte seria ATI Radeon HD 4800 au fost extrem de pozitive. Acum, la numai câteva saptămâni de la lansarea acestor produse, AMD revendică primul loc în performanţă, continuând să ofere pieţei produse excepţionale în seria ATI Radeon HD 4800 X2," a declarat Rick Bergman, senior vice preşedinte şi manager general, Graphics Products Group, AMD. "Seria ATI Radeon HD 4800 X2 menţine poziţia de lider în privinta tehnologiilor cu support DirectX 10.1, tessellation, şi acum 2GB de frame bufer. Noile produse asigură o gamă completă de plăci grafice, toate fiind dezvoltate pentru a oferi gamerilor experienţe cât mai aproape de realitate."

Reacţii din partea presei şi a analiştilor în privinţa ATI Radeon HD 4870 X2

Primele impresii asupra seriei ATI Radeon HD 4800 X2 menţionează performanţele superioare şi calitatea incredibilă a imaginii pe care aceasta le oferă:

- "Experienţa noastră în jocuri cu ATI Radeon HD 4870 X2 a fost fenomenală, odată cu creşterea nivelului antialiasing... Cine ar fi crezut că vom putea juca vreodată Oblivion la rezoluţie 2560x1600 cu 24X AA? Acest lucru înseamnă că putem încărca la maxim setările jocurilor mai vechi şi putem seta filtrul AA la valori foarte ridicate. AMD îşi merită laudele pentru aceste inovaţii," a declarat Brent Justice, HardOCP.4

- "Radeon HD 4870 X2 a demolat, în testele noastre, şi versiunea overclockată GeForce GTX 280. AMD a dat lovitura cu Radeon HD 4870 X2," a declarat Nathan Kirsch, Legit Reviews.5

- "ATI Radeon HD 4870 X2 dovedeşte abilităţile AMD de a scala arhitecturile curente şi de a oferi performanţe ridicate la preţuri acceptabile, totodată păstrând produsele în parametrii normali de consum al energiei," a declarat Jon Peddie, preşedinte şi fondator Jon Peddie Research.

Crearea unei experienţe entuziaste

Seria ATI Radeon HD 4800 X2 pune la dispoziţia utilizatorului suport ATI CrossFireX, ce transforma PC-ul într-o staţie gaming ultraperformantă cu un nivel de performanţe ridicat pentru setări maxime.

Gamerii se pot bucura acum de cele mai noi jocuri la o calitate grafică excepţională şi cele mai ridicate setări grafice, permiţând totodată folosirea unor moduri grafice de joc ce nu erau disponibile până acum. Având la dipoziţie tot suportul oferit de cele patru nuclee GPU aflate într-o configuraţie Dual ATI Radeon HD 4870 X2 CrossFire, pasionaţii de jocuri se vor bucura de performanţe grafice de trei ori mai mari decât cele oferite de o singură placă grafică ATI Radeon HD 4870.

"Odată cu această lansare, AMD şi-a recăpătat coroana oferită pentru performaţe grafice "- a declarat Patrick Cooper, director al Product Planning, Alienware. "ATI Radeon HD 4870 X2 este ceea ce pasionaţii de jocuri au aşteptat să apară- performanţe uluitoare în jocurile cu support DirectX 10.1, sprijinite de un set de drivere grafice stabile pentru realizarea unei scalări excelente în mod ATI CrossFire"

"Pasionaţii de jocuri ce achiziţionează un PC Falcon Northwest vor să beneficieze de cele mai bune performanţe grafice, în momentul de faţă configuraţia care oferă cele mai bune performanţe are in componenţă platforma quad ATI CrossFireX care interconectează două plăci grafice ATI Radeon HD 4870 X2, asemănătoare celor din configuraţiile Mach V"- a declarat Kelt Reeves, preşedintele companiei Falcon Northwest.

"Suntem hotărâţi să oferim întregii lumi cele mai performante PC-uri pentru jocuri, ce beneficiază de cele mai inovatoare tehnologii disponibile. Oferind support pentru jocurile DirectX 10.1, grafica ATI Radeon este singura soluţie care poate asigura astfel de performanţe."

"Ca şi principal provider de PC-uri ultra-performante, performaţele de neegalat şi tehnologia inovatoare oferite de seria ATI Radeon HD 4800 X2 transformă aceste modele în soluţia perfectă pentru sistemele Velocity Micro"- a declarat Randy Copeland, preşedinte şi CEO, Velocity Micro. "AMD dispune, din nou, de una dintre cele mai performante plăci grafice disponibile pe piaţă. Suportul pentru ultimele jocuri DirectX 10.1, fac din ATI Radeon HD 4800 X2 alegerea logică pentru pasionatul de jocuri in căutarea de cele mai noi şi mai performante tehnologii."

ATI Radeon HD 4870 X2: Cea mai rapidă placă grafică din lume

ATI Radeon HD 4870 X2 este capabilă să ofere performanţe grafice de neegalat, creând totodată un nou nivel de performanţe pentru procesarea vizuală, prin punerea la dispoziţie, pe o singură placă grafică, a unei puteri de procesare de 2.4 teraFLOPS. De asemenea, ATI Radeon HD 4870 X2 este prima placă video ce include memorie GDDR5 de 2 GB. Modelul ATI Radeon HD 4870 X2 integrază două procesoare grafice, fiecare cu un clock de 750MHz, realizate pe o tehnologie de 55nm, de generaţie a doua, precum şi un total de 1600 procesoare de flux.

Dezvoltată pentru a fi cea mai rapidă placă grafică din lume, ATI Radeon HD 4870 X2 a fost construită ţinând cont de eficienţa, scalabilitatea şi performanţa pe care o poate pune la dispoziţia utilizatorului, oferind o eficienţă în performanţe de patru ori mai mare ca GPU-ul lansat anul precendent.

ATI Radeon HD 4850 X2: Noi nivele de performanţă la un preţ de 400$

Stabilind un nou standard de performanţe în plăcile grafice, la un preţ mai mic de 400$, modelul ATI Radeon HD 4850 X2, pune la dipoziţie puterea grafică necesară pentru a putea juca cele mai "pretenţioase" jocuri la un nivel de detalii foarte ridicat. Precum fratele său mai mare, modelul ATI Radeon HD 4850 X2 oferă un total de 1600 procesoare de flux şi două procesoare grafice la un clock de 625MHz. De asemenea ATI Radeon X2 integrază o memorie GDDR3 de 2GB.

Suportul integratorilor

Seria ATI Radeon HD 4800 este compatibilă cu o mulţime de plăci ale companiilor producatoare de echipamente de tehnică de calcul. Integratorii versiunilor de mare performanţă ATI Radeon HD 4800 X2 sunt ASUS, Club 3D, Diamond Multimedia, Force3D, GECUBE, GIGABYTE, HIS (Hightech Information Systems), Jetway, MSI, Palit Multimedia, PowerColor, SAPPHIRE Technology şi VisionTek.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb