Amenzi de 77.000 de lei şi o pensiune închisă, după un control al ANPC în judeţul Vâlcea

M.A.
Miscellanea #Protecţia consumatorilor / 2 mai 2020

Amenzi de 77.000 de lei şi o pensiune închisă, după un control al ANPC în judeţul Vâlcea

Comisarii pentru protecţia consumatorilor au aplicat amenzi în valoare de 77.000 de lei şi au închis o pensiune, în urma unui control în judeţul Vâlcea, care a vizat modul în care sunt respectate prevederile ordonanţelor militare şi drepturile consumatorilor.

"Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), derulând în această perioadă o amplă campanie de control, la nivelul întregii ţări, pentru a verifica modul în care comercianţii îndeplinesc prevederile ordonanţelor militare adoptate până în acest moment, menite să prevină răspândirea noului coronavirus Covid-19,

precum şi felul în care respectă drepturile consumatorilor, a continuat verificările pe 30.04.2020 în judeţul Vâlcea. Sub coordonarea preşedintelui ANPC, Eduardt Cozminschi, echipele Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Vâlcea au efectuat controale la unităţile care asigură servicii de cazare şi catering pentru persoanele aflate în carantină instituţionalizată în acest judeţ. În urma acţiunilor desfăşurate, au fost aplicate amenzi în valoare totală de 77.000 lei, fiind verificate urmăƒtoarele locaţii: Pensiunea Supca (însoţită de măsura complementară a opririi de la utilizare a camerelor care prezintă nereguli până la remedierea deficienţelor), Pensiunea Bulevard, Pensiunea VFM (împreună cu măƒsura complementarăƒ de oprirea a activităţii pâ˜nă la şase luni), precum şi firma de catering SC Cinecitta SRL", informedază ANPC, potrivit Agerpres.

Abaterile constatate, în timpul acţiunilor de control au fost: nerespectarea condiţiilor de depozitare a alimentelor; folosirea de materii prime cu durata valabilităţii depăşită sau care nu erau însoţite de eticheta de produs de unde să rezulte principalele elemente de identificare şi caracterizare; schimbarea stării termice a produselor. De asemenea, în spaţiile de pregătire a preparatelor culinare se utilizau ustensile depreciate, iar condiţiile igienice erau necorespunzăƒtoare, respectiv paviment depreciat, pereţi cu urme de grăƒsime, hote murdare, cu urme de grăƒsime arsă.

"ANPC va continua campania de verificări în perioada următoare, pentru a se asigura că sănătatea şi viaţa consumatorilor nu este pusă în pericol în zonele de comercializare, precum şi că drepturile consumatorilor sunt respectate cu stricteţe, acestea reprezentâ˜nd prioritatea activităţii instituţiei", transmite sursa citată.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb