Analiză WBS Jurnal bursier - Europa 12 februarie

WBS
Internaţional #Jurnal Bursier / 13 februarie 2010

  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Pieţele europene au încheiat săptămâna în scădere uşoară, raportările financiare pozitive ale companiilor fiind umbrite de ştirile macroeconomice negative din zona euro, de incertitudinile legate de evoluţia finanţelor Greciei şi de creşterea de către China a rezervelor bancare obligatorii cu 0.5% începând de pe 25 februarie.

    Produsul intern brut cumulat al ţărilor din zona euro a înregistrat o creştere modestă în al patrulea trimestru al anului, avansând cu doar 0.1% faţă de aşteptările de 0.4% ale analiştilor. Principala cauză a fost evoluţia staţionară neaşteptată a Germaniei, pentru care aşteptările fuseseră de creştere cu 0.7%. În paralel, PIB-ul Franţei a crescut în al patrulea trimestru cu 0.6%, depăşind estimările medii de 0.5% ale analiştilor, în urma efectelor pozitive ale subvenţiilor guvernamentale pentru înnoirea parcului auto.

    Tot astăzi, Grecia a anunţat o revizuire negativă a produsului intern brut din primele trei trimestre ale anului trecut, schimbare care ar putea creşte deficitul bugetar elen cu 0.1% până la 12..8% din PIB. Scăderile au fost revizuite la 1%, 0.3% şi 0.5% de la cifrele iniţiale de 0.5%, 0.1% şi 0.4%. În ultimul trimestru scăderea PIB-ului Greciei a fost de 0.8%. Datorită problemelor legate de acurateţea cifrelor oficiale ale statisticilor elene, Uniunea Europeană va numi un reprezentant la conducerea agenţiei naţionale de statistică a Greciei.

    Cotaţii Internaţionale

    vezi aici mai multe cotaţii

    Bursa Construcţiilor

    www.constructiibursa.ro

    www.agerpres.ro
    www.dreptonline.ro
    www.hipo.ro

    adb