Analiză WBS SUA - jurnal bursier - 23 iulie

WBS
Internaţional #Jurnal Bursier / 26 iulie 2010

  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Indicii bursieri americani si-au continuat vineri cresterea, dupa ce testul aplicat bancilor europene a aratat ca doar 7 banci din cele 91 testate au nevoie de mariri de capital. Un alt factor pozitiv pentru piata de capital a fost anuntul General Electric conforma caruia compania isi va mari dividendul trimestrial cu 20%. General Electric

    a scazut in 2009 dividendul trimestrial de la 32 centi la 10 centi, in incercarea de a-si mari rezervele de numerar intr-un moment in care accesul la finantare era dificil.

    Genzyme, cel mai mare producator american de medicamente pentru afectiuni genetice, a primit in ultima saptamana o oferta de preluare din partea Sanofi- Aventis, a raportat Bloomberg. De asemenea, oficialii GlaxoSmithKline au anuntat Genzyme ca si ei ar fi interesati sa faca o oferta de preluare, daca Sanofi- Aventis s-au alt competitor va face o astfel de oferta. Cu o capitalizare de peste 16 miliarde USD, Genzyme este una din cele mai mari tinte de preluare din ultimul an. Volatilitatea a continuat s-a scada pe piata americana, indicele VIX pierzand circa 5% din valoare si trecand sub nivelul de 23,5 puncte.

    www.agerpres.ro
    www.dreptonline.ro
    www.hipo.ro

    adb