ANCOM va continua implementarea legii infrastructurii reţelelor de comunicaţii electronice

A.C.
Companii / 7 august 2017

ANCOM va continua implementarea legii infrastructurii reţelelor de comunicaţii electronice

Furnizorii de reţele de comunicaţii electronice care exercită dreptul de acces pe proprietatea publică sau privată au obligaţia de a transmite Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), prin intermediul aplicaţiei informatice dedicate, o serie de informaţii, precum copie de pe fiecare contract de acces sau documentele care le modifică ori completează, se arată în proiectul de decizie lansat, astăzi, în consultare publică de către arbitrul pieţei telecom, potrivit unui comunicat de presă trimis Redacţiei.

ANCOM a lansat în consultare publică un proiect de decizie care reglementează formatul şi modalitatea de transmitere către Autoritate a unor documente şi informaţii privind exercitarea dreptului de acces pe proprietatea publică sau privată de către furnizorii de reţele de comunicaţii electronice. De asemenea, proiectul de decizie detaliază termenele de transmitere pentru fiecare categorie de documente şi stabileşte condiţiile în care furnizorii au acces la informaţiile transmise către ANCOM, informează sursa.

În comunicat se precizeză: "Furnizorii de reţele de comunicaţii electronice care exercită dreptul de acces pe proprietatea publică sau privată au obligaţia de a transmite ANCOM o copie de pe fiecare contract de acces ori, după caz, de pe fiecare hotărâre judecătorească definitivă care ţine loc de contract, precum şi documentele care le modifică ori completează. Furnizorii de reţele de comunicaţii electronice vor transmite şi informaţii privind datele de identificare a imobilului care face obiectul dreptului de acces, cuantumul preţului sau al tarifului şi unitatea de măsură pentru care acesta se calculează, necesar a fi cunoscute de către furnizori pentru a se asigura încheierea unor contracte de acces în condiţii nediscriminatorii".

În privinţa modalităţii de raportare a informaţiilor şi documentelor, aceasta se va realiza prin intermediul aplicaţiei informatice puse la dispoziţie de ANCOM, urmând a fi transmise electronic, în mod securizat, utilizând o semnătură electronică bazată pe un certificat calificat.

Reprezentanţii ANCOM au menţionat: "Informaţiile cu privire la contractele de acces ori, după caz, la hotărârile judecătoreşti definitive care ţin loc de contract, precum şi documentele care le modifică sau le completează, încheiate, respectiv emise, până la intrarea în vigoare a deciziei se vor raporta în termen de 90 de zile de la această dată. Informaţiile cu privire la contractele şi la hotărârile judecătoreşti definitive încheiate, respectiv emise, după data intrării în vigoare a deciziei, se vor raporta în termen de 10 zile de la data încheierii, respectiv comunicării. Informaţiile referitoare la documentele de modificare sau completare încheiate, respectiv emise ulterior intrării în vigoare a deciziei se vor transmite în termen de 10 zile de la data încheierii, respectiv emiterii acestora".

Potrivit sursei citate, ne-raportarea acestor informaţii şi documente cu respectarea termenelor, formatului şi modalităţii de transmitere a informaţiilor se sancţionează de către ANCOM cu amendă de la 1.000 la 100.000 lei.

Proiectul de decizie supus luni consultării publice face parte din procesul de elaborare a legislaţiei secundare pentru implementarea Legii nr. 159/2016 privind regimul infrastructurii fizice a reţelelor de comunicaţii electronice, precum şi pentru stabilirea unor măsuri pentru reducerea costului instalării reţelelor de comunicaţii electronice, conform sursei.

Legea stabileşte condiţiile în care se realizează accesul pe proprietatea publică sau privată în vederea realizării lucrărilor de construire a reţelelor de comunicaţii electronice şi a elementelor de infrastructură fizică asociate acestora, accesul la infrastructura fizică a operatorilor de reţea (furnizori de utilităţi, infrastructura de transport a căilor ferate, drumuri) şi construirea de reţele de comunicaţii electronice şi infrastructuri fizice asociate acestora, arată sursa.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb