Angajaţii "Dacia" intră în grevă generală

Corina Fraştelni
Ziarul BURSA #Companii #Auto / 21 martie 2008

Angajaţii "Dacia" intră în grevă generală

După o serie de negocieri eşuate, cei 4.000 de angajaţi de la Uzina "Dacia" din Piteşti au hotărât să intre, la data de 24 martie, în grevă generală, pe o perioadă nedeterminată, ne-a declarat domnul Nicolae Pavelescu, liderul Sindicatului Autoturisme Dacia (SAD).

După greva de avertisment de vinerea trecută, sindicaliştii nu au reuşit să convingă patronatul să le majoreze salariile.

Domnul Pave­les­cu ne-a spus: "Nu am reuşit să primim decât o revendicare din solicitarea noastră care cuprinde 14 puncte. Conducerea uzinei a fost de acord doar cu o majorare a salariului de 118 lei, în timp ce muncitorii au cerut 550 de lei". Liderii sindicali au întocmit o listă care cuprinde 14 revendicări, cea mai importantă fiind majorarea salarială cu 550 de lei, în sumă fixă, în două tranşe, şi majorarea primelor de Crăciun şi de Paşte. Creşterea salariilor presupune un plus de 350 lei, începând cu 1 ianuarie 2008 şi de 200 de lei, începând cu 1 iunie 2008, prima de Paşte - 50% din salariul mediu brut total pe societate, iar prima de Crăciun - 50% din salariul mediu brut pe societate. Sindicaliştii mai vor ca prima de vacanţă să fie cât un salariu mediu total, pe societate pentru fiecare angajat.

Conform declaraţiilor domnului Pavelescu, sindicaliştii nu au ajuns la o înţelegere cu patronatul nici pentru reînnoirea contractului colectiv de muncă pe 2008. Liderul SAD ne-a declarat că, în cazul în care administraţia nu va accepta toate cele 14 revendicări, greviştii vor hotărî dacă vor continua sau nu greva.

Domnul Pavelescu ne-a mai spus că nu ştie când vor avea loc următoarele negocieri, "reprezentanţii uzinei urmând să stabilească abia saptămâna viitoare calendarul" în acest sens.

Liviu Ion, directorul executiv de comunicare al companiei, ne-a declarat că "adminis­traţia este deschisă, tot timpul, la negocieri cu sindicaliştii".

Alte revendicări ale sindicaliştilor sunt participarea la profit - între 5% şi 10% din profitul net, acordarea unei prime - în luna septembrie, de Ziua Constructorului de maşini, în valoare de 200 de lei, plus o zi liberă, precum şi acordarea unor reduceri de 15% din preţul de facturare al autoturismelor din gama Logan, Renault şi Nissan, faţă de preţul de vân­zare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb