ANGAJAŢII ELCEN ACUZĂ: Primăria Capitalei, vinovată pentru dezastrul din termie

GEORGE MARINESCU
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 2 aprilie 2019

Primăria Capitalei, vinovată pentru dezastrul din termie

Piperea: "Bonusul acordat angajaţilor Elcen, o greşeală de management"

Sindicatul Liber Independent din Sucursala Electrocentrale Bucureşti acuză Primăria Capitalei şi RADET de faptul că refuză majorarea salariilor angajaţilor care lucrează în domeniul producerii şi distribuirii agentului termic şi că nu a fost plătit avansul datorat pentru luna ianuarie 2019 cu privire la consumul de gaze naturale al Elcen pentru producerea agentului termic.

În comunicatul adresat cetăţenilor capitalei, agenţilor economici privaţi şi bugetari din Bucureşti care beneficiază de agent termic în sistem centralizat, sindicaliştii susţin că ar exista o înţelegere între Primăria Generală, preşedintele sindicatului din cadrul RADET şi Rominsolv, administratorul judiciar al RADET, care ar avea drept rezultat falimentarea Elcen.

Faţă de afirmaţiile angajaţilor Elcen, avocatul Gheorghe Piperea, administrator judiciar al RADET a declarat pentru Ziarul BURSA: "Cu privire la majorarea salarială solicitată, noi am formulat o contestaţie în justiţie şi aşteptăm ca instanţa să se pronunţe cu privire la aspectele sesizate. Dacă instanţa va decide că se poate face o majorare salarială în situaţia cu care se confruntă Elcen din punct de vedere financiar şi în situaţia în care se află RADET, vom pune în practică hotărârea instanţei. În această speţă de fapt este vorba despre transformarea unui bonus, a unei situaţii speciale, într-o mărire salarială. Bonusul acordat anul trecut celor de la Elcen a fost o greşeală de management a administratorului special al acestei societăţi, care nu se poate să fie pusă în cârca noas-tră".

Domnia sa susţine că majorarea salarială nu poate fi susţinută de o societate care se vrea în faliment. Avocatul Gheorghe Piperea a menţionat că administratorii Elcen au solicitat falimentul RADET, ceea ce practic va atrage şi falimentul societăţii respective.

Gheorghe Piperea a precizat: "Noi încercăm să redresăm financiar business-ul, să mărim, treptat, salariile şi să reînnoim forţa de muncă, deoarece avem angajaţi aflaţi în prag de pensionare. Sunt lucruri pe care le facem, în timp, pas cu pas, pentru a redresa financiar RADET".

Administratorul judiciar al RADET a ţinut să precizeze şi situaţia neplăţii avansului în sumă de 175 milioane de lei pentru gazele naturale consumate de Elcen pentru producerea agentului termic aferent lunii ianuarie 2019. Domnia sa menţionează că este vorba despre o înţelegere complet greşită a situaţiei, cauzată de planurile iluzorii ale administratorului juridic de la Elcen.

Gheorghe Piperea a spus: "Într-adevăr, există o convenţie de plată în avans, încheiată în octombrie 2016, dar este vorba strict despre o plată în avans. Anul acesta nu am făcut-o deoa-rece nu a existat o alocare bugetară, bugetul a fost aprobat târziu, iar Primăria Capitalei se confruntă şi cu o scădere semnificativă a bugetului în anul 2019. Apoi, conform legislaţiei în vigoare, factura este plătită la scadenţă. În acest moment nu există nicio factură neplătită. Când s-a semnat respectiva convenţie, am avut în vedere plata unui avans, pentru a fi acoperiţi în lunile în care nu am fi putut să achităm la timp facturile către Elcen. Acum, din moment ce plătim facturile la scadenţă, nu avem de ce să achităm avansul respectiv. Afirmaţiile celor de la Elcen nu sunt decât rezultatul planificării iluzorii, a unei greşeli de management a administratului judiciar al societăţii respective".

În comunicatul trimis de sindicaliştii de la Elcen, Primăria Capitalei este acuzată că, în ultimii zece ani, a urmărit sistematic să distrugă sistemul de termoficare al municipiului Bucureşti, prin neonorarea obligaţiilor de plată către RADET şi Elcen. În acest timp, edilii, inclusiv cei de sectoare, ar fi cheltuit bani pentru catedrale, statui, flori, borduri şi băncuţe, deşi situaţia cu care se confruntă societăţile din domeniul energiei termice este gravă din punct de vedere financiar şi al echipamentelor şi utilajelor folosite în sis-tem.

Ei mai acuză şi faptul că persoanele aflate în fruntea sindicatului de la RADET sunt apropiate de actuala conducere a Primăriei Capitalei şi nu sunt atente la nevoile şi problemele cu care se confruntă angajaţii din termie.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Cata nesimtire are administratorul elcen, numitul Cretu Claudiu, mareste salariile pe spinarea bucurestenilor!

    Falimentul scrie pe voi! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

03 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5050
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2871
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9089
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.4655

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb