ANRE nu a mai identificat supracompensări pentru energia verde

A.T.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 2 aprilie 2015

Reglementatorul pieţei noastre de energie (ANRE) nu a mai identificat situaţii de supracompensare a producţiei de energie regenerabilă, care este subvenţionată prin cote obligatorii de certificate verzi. "Din analiza cost-beneficiu cu actualizare efectuată pentru anul de analiză 2014 la nivel agregat, pentru fiecare categorie de tehnologie de producere a E-SRE, cu luarea în considerare a indicatorilor rezultaţi din medierea costurilor şi conform capacităţilor prognozate să fie puse în funcţiune, nu s-a identificat un risc de supracompensare. Ca urmare, nu sunt necesare măsuri de reducere a numărului de certificate verzi pentru producătorii care vor fi acreditaţi după 1 ianuarie 2016, faţă de actualele prevederi legale", se arată într-un raport al ANRE.

Din analiza reglementatorului reiese că investiţia specifică este de 1,48 milioane euro pentru 1 MW instalat în centrale eoliene, 2 milioane euro pentru 1 MW instalat în centrale hidro noi, 3 milioane de euro pentru 1 MW instalat în centrale pe biomasă în cogenerare şi 1,25 milioane euro pentru 1 MW instalat în centrale fotovoltaice. Ţara noastră are circa 2.800 MW instalaţi în parcuri eoliene, 213 MW în centrale hidro de mică putere noi, 81 MW în centrale pe biomasă şi circa 1.200 MW în parcuri fotovoltaice.

Documentul stipulează că prognoza preţului energiei electrice pe piaţa angro care a stat la bază a fost realizată pornind de la preţul pe PZU, de 36,79 euro/MWh, pe ultimele 12 luni anterioare lunii efectuării analizei şi utilizând coeficientul mediu de creştere a preţului energiei electrice de 1,1%, rezultat din coeficientul mediu de creştere a preţului energiei electrice din contractele futures (baseload) încheiate pe bursa European Energy Exchange AG - EEX (bursa de la Leipzig), pentru perioada 2015-2020, extrapolat la întreaga perioadă de analiză.

Prognoza consumului net de energie electrică a rezultat din prognoza consumului intern brut de energie electrică, din care s-a dedus valoarea CPT, valoarea aferentă anului 2014 fiind de 46,7 TWh.

Prognoza consumului intern brut de energie electrică a fost determinată pe baza valorii înregistrate în anul 2014, de 55,8 TWh, conform datelor comunicate de Institutul Naţional de Statistică şi utilizând o creştere egală cu cea a PIB de 2,8%, conform prevederilor metodologice, creştere comunicată în 5 martie 2015 de Comisia Naţională de Prognoză în Proiecţia principalilor indicatori macroeconomici pentru perioada 2015 - 2018.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7742
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3721
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9774
Gram de aur (XAU)Gram de aur415.3204

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
thediplomat.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb