ANRE: Preţul mediu al energiei electrice scade cu 1,5%, în semestrul al doilea

Elena Deacu
Companii #Energie / 25 iunie 2015

Comitetul de reglementare al ANRE a decis menţinerea, în semestrul II 2015, a tarifelor reglementate de energie electrică aplicate de furnizorii de ultimă instanţă clienţilor casnici care nu şi-au exercitat dreptul de eligibilitate, măsură care va duce la scăderea cu cca. 1,5 % a preţului mediu de revenire al energiei electrice în a doua parte a acestui an.

"Analiza şi calculele de stabilire a coeficientului de indexare a tarifelor reglementate se realizează de ANRE anual/semestrial, conform prevederilor Metodologiei de stabilire a tarifelor aplicate de furnizorii de ultimă instanţă clienţilor finali, aprobată prin Ordinul ANRE nr. 92/2015. Menţinerea tarifelor reglementate aprobate prin Ordinul 157/2014 va conduce la scăderea preţului mediu de revenire al energiei electrice furnizate la tarife reglementate, în semestrul II 2015 faţă de semestrul I 2015, cu cca. 1,5 %, scădere datorată reducerii sumelor ce vor fi plătite de clienţi pentru componenta de rezervare/abonament (corespunzător creşterii gradului de dereglementare în semestrul II 2015 cu încă 10%)", se arată într-un comunicat al ANRE.

De asemenea, Comitetul de reglementare a aprobat modificarea Ordinului ANRE nr. 119/2013 privind aprobarea contribuţiei pentru cogenerarea de înaltă eficienţă şi a unor prevederi privind modul de facturare a acesteia.

Astfel, în urma evaluării efectuate de ANRE conform prevederilor art. 17 alin. (1) din HG nr. 1215/2009, cu modificările ulterioare, a rezultat o valoare a contribuţiei pentru semestrul II 2015 egală cu 15,82 lei/MWh faţă de valoarea de 18,12 lei/MWh în vigoare începând cu 1 ianuarie 2015, ceea ce reprezintă o reducere cu 12,7%.

In consecinţa, menţinerea tarifelor reglementate de energie electrică aprobate prin Ordinul 157/2014, precum şi impactul reducerii tarifare a contribuţiei pentru cogenerarea de înaltă eficienţă vor conduce la o scădere a facturii medii de energie electrică plătite de consumatorul final cu 0,5 - 1% în semestrul II din acest an.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

10 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9742
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5050
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3163
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9016
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.8761

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb