ANSVSA: Amenzi de 62.000 de lei, în urma unor noi controale pe litoral

Andrei Stan
Companii #Agro-alimentar / 12 august 2017

ANSVSA: Amenzi de 62.000 de lei, în urma unor noi controale pe litoral

Inspectorii sanitari veterinari au aplicat amenzi în valoare de 62.000 de lei şi au retras de la comercializare 193 de kilograme de produse alimentare improprii consumului uman, în urma unor noi controale pe litoral, informează Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) într-un comunicat de presă.

Sursa citată precizează: "Seria controalelor în unităţile amplasate în cele şapte zone de interes turistic - Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costineşti şi Mangalia - a continuat şi în acest început de săptămână, 07 - 10.08.2017.

Astfel, inspectorii sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor care activează în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2017 au verificat 98 de unităţi".

Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, 12 restaurante, trei unităţi tip fast food, trei unităţi tip bufet, două rulote, două baruri, două snack baruri, două tonete, două magazine alimentare, un laborator de cofetărie/patiserie şi o cofetărie/patiserie au fost sancţionate contravenţional, cu amenzi în valoare de 62.000 de lei.

Potrivit sursei citate, în urma acestor controale s-au constatat deficienţe cu privire la: comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spaţii neaprobate sanitar veterinar, nerespectarea normelor sanitare veterinare privind întreţinerea spaţiilor de prelucrare, depozitare şi valorificare a produselor alimentare, etichetarea şi depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare.

De asemenea, au fost confiscate şi retrase de la comercializare 193 de kilograme produse alimentare, improprii consumului uman, cantitate care a fost dirijată către o unitate de neutralizare.

Instituţia reaminteşte că unităţile aflate în zonele de interes turistic sunt supravegheate şi verificate permanent de inspectorii sanitari veterinari din cadrul Comandamentului Sezon Estival 2017, astfel încât operatorii economici din domeniu să respecte sănătatea şi confortul alimentar al cetăţenilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb