Arctic Stream - profit net de 1,98 milioane lei, în primele trei luni ale anului

F.D.
Piaţa de Capital / 15 mai

Dragoş Octavian Diaconu, fondator şi Director General al Arctic Stream

Dragoş Octavian Diaconu, fondator şi Director General al Arctic Stream

Arctic Stream, integrator de infrastructură şi securitate IT şi emitent listat la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) sub simbolul AST, a încheiat primul trimestru din 2024 cu venituri în uşoară creştere faţă de primele trei luni din 2023 (+1%) şi o reducere a profitului net cu 10%, conform unui comunicat de presă al companiei.

Astfel, pe primele trei luni din 2024, Arctic Stream a înregistrat venituri de 29,63 milioane de lei (5,95 milioane de euro), faţă de 29,43 milioane de lei - în T1 2023. Profitul s-a situat la 1,98 milioane de lei, faţă de 2,21 milioane de lei - în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Potrivit conducerii companiei, această situaţie nu generează motive de îngrijorare, deoarece se înscrie în ciclicitatea specifică industriei IT&C: primele luni ale fiecărui an reprezentând o perioadă de contractare şi de demarare a proiectelor, care se implementează în lunile următoare, iar încasările vin către finalul anului.

Mai mult, primul trimestru din 2023 a fost marcat de o situaţie excepţională pentru emitent, prin implementarea unor contracte complexe în lunile de la început de an, ceea ce a dus la o creştere de 146% a profitului faţă de primul trimestru din 2022.

Comparativ cu T1 2022, profitul net înregistrat T1 2024 este mai mare cu 120%, iar faţă de T1 2021, creşterea a fost de 360%, ceea ce atestă traiectoria ascendentă a profitabilităţii companiei în ultimii ani.

"Aşa cum ne-am angajat în faţa investitorilor şi a tuturor partenerilor noştri, rămânem deplin transparenţi în prezentarea rezultatelor noastre, nu doar atunci când sunt excepţionale - cum a fost cazul primului trimestru de anul trecut, dar şi când sunt aliniate specificului industriei noastre - cum a fost cazul acestui prim trimestru din 2024. Profitabilitatea din T1 2024, diminuată cu 10% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, nu reprezintă un motiv de îngrijorare pentru atingerea obiectivelor din bugetul de venituri şi cheltuieli, aprobat în Adunarea Generală a Acţionarilor, de la finele lunii trecute. Sunt deplin încrezător că, în lipsa unor împrejurări economice excepţionale, care să nu depindă de noi, parcursul Arctic Stream nu poate fi decât unul de creştere şi în acest an, atât la nivelul veniturilor, cât şi al profitului", consideră Dragoş Octavian Diaconu, fondator şi Director General al Arctic Stream.

Între evenimentele care au marcat viaţa companiei în primele trei luni din 2024 se numără semnarea unui memorandum de înţelegere privind transferul, către Arctic Stream, a unui pachet de 23% din părţile sociale ale Data Core Systems (DCS), pentru un preţ ţintă de 9,89 milioane de lei. Între clienţii DCS se regăsesc 10 dintre primele 10 bănci şi principalii furnizori de utilităţi din România, primele 5 mari firme de asigurări din regiunea CEE, alături companii din telecom, manufacturing, media, retail şi alte domenii.

De asemenea, în luna martie 2023, Arctic Stream a anunţat schimbarea sediului social, într-un spaţiu de 600 metri pătraţi închiriaţi în Park Avenue Business Center (Str. Emanoil Porumbaru nr. 93-95, Sector 1). Noul sediu reflectă creşterea echipei, la 35 de angajaţi şi colaboratori, permiţând configurarea spaţiului dacă va fi necesară suplimentarea echipei, în viitor.

Opinia Cititorului ( 22 )

  1. A explicat bine, "diferenta neta de 1M RON se regaseste in investiile facute in marirea echipei care a

    ajuns astazi la peste 35 de angajati si colaboratori". 

    Casa si conturi la banci 26.530.016  

    (lichiditatile)  

    vs. 

    Datorii pe termen scurt 24.479.778  

    Datorii pe termen lung 2.170.044 

    Meserie nu alta. 

    1. Suna frumos, dar ...multi sunt pe minus cu ei...de aproape 4 ani.

      datoriile curente sunt cu doar 5 m mai mari decat cash+creante+stoc deci ar fi cash curat la zi in jur de 21 m.

      luna viitoare dvd de 5 m deci raman vreo 16! 

      ce fac pana la sf 2024 o sa le ajunga si de plata in cash pentru 25% din firma de cybersec si de dvd pe care il dau in 12 luni de azi pt 2024 

      fara sa se atinga probabil de cei 16 m

      De ce sa fie pe minus? dupa aproape 4 ani, daca l-ai luat la deschidere pe la 33 sa spunem, ai primit dividend an de an si acum este cu 6% sub pretul de achizitie deci esti pe plus.

      Sunt optimisti ca indeplinesc bugetul, putem vedea un dividend la anul de 1.4-1.5. 

      Fata de acum 4 ani, compania a inregistrat un progres important. Iti pare rau ca ai intrat acum 4 ani acum cand vezi cum se misca?

      de undw-s aia multi?!? preturi peste astea au fost in primele zile la listare

      atunci stiu toti cum se facea, ridicau unii puternic actiunea sa poata vinde sa treaca in alt plasament deci tot ei cumparau apoi vindeau mai jos la cat puteau dar cu profit bun in scurt

      si pe langa ei cativa care mereu cumpara tot ce vad ca creste puternic, ca ei sunt cei mai tari speculatori,la cateva luni dupa ce si-au facut cont 

      la 38 de la smecherii din pp care mi-au descarcat in prima zi si pe forum se laudau cu investitia facuta....trage tu concluzia

      Se pare ca glumesti...dividendele oferite an de an nu acopera nici macar jumate din rata inflatiei sau jumate din dobanda unui depozit bancar. Toti cei care au cumparat la 30 + sunt pe minus!

      ai invatat vreo lectie dupa ce ai luat la +50% fata de plasament si inca in prima zi?!?! stii vreun investitor de succes sa procedeze asa? mai ales cand aude peste tot ca era o mare bula pe aero si niste baietasi umflau cotatiile.

      ah,stai ca noi investim dupa ce scrie pe forumuri cica 

      Esti multumit totusi ca ai ramas pe AST sau nu? Se comporta cum trebuie, sunt seriosi?

      Pentru ca eu sunt, imi place mult de ei, de intrarea pe Data Core Systems; s-au mutat intr-un nou sediu pentru ca a crescut numarul de angajati, Diaconu nu isi ia SOPuri, si are un salariu mic daca il comparam cu altii, este precaut, asa ca raman pe AST. 

      Ce conteaza astea?Important e cum dam in pacanele rosie-neagra.Cand nu intra,e de vina aparatul ca e masluit.hai c-am plecat ca vine rush hour si nu mai prind scaun la aparat.

      Nu, nu sunt multumit si cand am ajuns pe -40% am vândut, am cumpărat ce trebuie și mi-am scos pierderea...cu o lecție în plus învățată referitoare intrarea pe IPO....că aici e problema...evaluarea la IPO.

      1)nu a fost niciun IPO

      2)AST a facut un plasament privat in care brokerul a invitat pe unii care stiu ce sunt investitiile de tipul asta,risc 

      3)nu puteai cumpara in plasament nici invitat decat la 25,nu la 30,nu la 38 

      4) dupa listare,pretul a fost spre 38 cateva minute pana au vandut cativa,cantitatea facuta a fost mica in maximul ala(recit din Arena) 

      5)daca evaluarea la IPO,care era cel mult plasamentul,tu stii la ce te referi era mare fie 

      a) nu cumparai 

      b)cu atat mai mult nu cumparai mai sus dupa listare

      Alta data texte critice ca sa fie ceva cu macar 1% argumentatie! 

    Foarte reconfortant sa citesti de la unii seriosi ca sunt optmisti, ca sigur trimestrele viitoare vor fi bune, ca fac profitul care i-ar plasa la un PER 11-12 cu pretul actual,cand stii ca profitul ala ajunge si la tine in proportie corecta, care lasa loc si la investitii.

    La AGA online s-a vazut ca Diaconu e convingator cand spunea ca investitia in Data Core S le va aduce mari beneficii operationale si a tot repetat ca pentru asta o face.  

    Dupa listare, AST avea ca actionari pe Diaconu Dragos cu 66,1069%, Rotaru Adrian cu 5,8401%, Mihu Vlad cu 2,7915%, Teodorescu Daniel Valentin cu 2,8182%, Dumitru Mihai cu 1,6073%, Dinita Ana Maria cu 0,5154% si Costea Bogdan cu 0,5154%. Impreuna acesti sapte actionari aveau in acel moment 80,1948% din AST. Ceilalti pana la 100% sunt cei care au cumparat cu 25 de lei actiunea in PP. La listare, pretul a urcat pe la 33-34, pentru un scurt timp, speculativ/nesustenabil, dupa care a luat-o vertiginos in jos. Cand a spart in jos pretul de 20 de lei pe actiune, Diaconu a intrat la sustinere, a cumparat intr-una sau doua zile consecutive aproape 1,5% din companie. Simtind situatia jenanta ca la nici 6 luni de la PP, unde el a vandut cu 25 de lei propriile actiuni, sa le rascumpere de la cumparatori la 19 lei /si mai jos de atat – nu mai cumpara nimeni AST, multi vanzatori in piata /– a venit cu programul de rascumparari, si a reusit sa stabilizeze cotatia. Din ce au rascumparat, 1,5% s-au dus tot la salariati. ACUM, Diaconu cu salariatii care sunt si actionari detin peste 83% din companie.

    1. Urmeaza, cat de curand sa mai adauge 1,5% la salariati. Asta pe langa cresterea cu 97% a cheltuielilor cu salariile in primul trim., de la 983.451 lei la 1.939.237 lei - aici e milionul care musca din profit. A se vedea ca aceste cheltuieli sunt cu doar 31 de salariati, nu cu 35 cum se comenta mai sus. In BVC-ul propus si votat, cheltuielile cu salariatii sunt previzionate a fi de 7 milioane pe TOT anul 2024. Ei au reusit sa cheltuie 2 milioane doar pe primul trim., cu 31 de salariati. Programul SOP va intra tot la cheltuiala cu salariatii, si de aici profit si mai mic la final de an. Profit din care ei ( Diaconu & company ) vor avea dreptul la 83 + 1,5 = 84,5 %. Ce mai cautam noi /astialalti in povestea asta > leul pe actiune ca dividend ???

    Vrei expunere pe IT? Iei firme cu planuri mari

    -BNET concurent direct AST cum anunta ei, daca se aliniaza toate astrele face profit 5 mil bugetat, mai mic decat dau astia dividende, deocamdata sunt pe pierdere uriasa, nu-ti bati capul cu dividende ca nu dau in veci, are evaluare mai mare ca asa e la BVB 

    -Arobs nu da nimic,ba cere bani in plus si apoi daca face profit de 3x mai marela sf. '24, evaluare de 6 orii mai mare 

    -altele care tot timpul scriu povestiri despre cresteri, chiar si cand cresc dau firimituri, apoi nu mai cresc, vand si strasnic actiuni in piata fix inainte sa nu mai creasca profitul, apoi c-o fi c-o pati, lasa ca anii viitor

    AST poate sa si creasca binisor, fara pretentii de revolutionat IT u, da actionarilor ce li se cuvine, mai face si investitii si culmea culmilor, incredibilul pe Aeroplane, face bani in cont exact odata cu profitul din hartoage, nu are bani doar de 2 imprimante si-un scaun 

    1. /s le-a facut de ras pe toate astea autoinchipuite Growth,isi pun alea angajatii si brokerii prieteni sa bage strambe prin comunitate.A aratat ca se poate sa cresti civilizat si sa dai la toata lumea pe merit,nu doar sa scrii de stakeholders,esg si actionarii sa fie spectatori platitori

    Vad ca Fort se listeaza maine, va da dividende si actiuni gratuite, sa vedem...

    un minus 7% scurt pe AST dupa aceste rezultate > unde sunt fanii din galerie ?? Nu mai o laudati ? Sau sunteti in bid-uri, sa profitati de ocazie > Oricum, pe Diaconu&company nu-i intereseaza de voi > tocmai ce s-au mutat intr-un sediu nou, peste drum de Herastrau > sa aiba si conditii de lucru / relaxare mai bune, pe langa pachetele salariale generoase

    1. la astea 3 mesaje iti mai da 2 gratis si asa-ti trece si tie ziua,altfel doar de grija altora care fac profit...

      Pentru ca nu lucreaza aia in ploaiie faci tu atata smiorc, smiorc? Putin, foarte putin!

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb