Arhiepiscopul Tomisului, urmărit penal pentru luare de mită

E.D.
Anticorupţie / 12 septembrie 2014

Actualizare 13:30

Procurorii DNA au dispus efectuarea urmăririi penale faţă de Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosi, pentru luare de mită şi instigare la fals intelectual.

În acelaşi dosar a mai fost dispusă aceeaşi măsură şi asupra lui Chiriluţă Bogdan Florin, inspector de protocol la Arhiepiscopia Tomisului, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la luare de mită.

Potrivit unui comunicat al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în cursul lunii martie 2009, Petrescu Teodosie, în calitate de decan al Facultăţii de Teologie Ortodoxă din cadrul Univesităţii Ovidius Constanţa şi arhiepiscop al Tomisului, a primit de la o persoană denunţătoare suma de 850 de euro prin intermediul suspectului Chiriluţă Bogdan Florin, inspector de protocol la aceeaşi arhiepiscopie, precum şi promisiunea unui împrumut în cuantum de 5.000 de euro, pentru ca, în schimb, să faciliteze înscrierea persoanei denunţătoare ca student în cadrul facultăţii şi hirotonisirea ca preot.

Totodată, suspectul Petrescu Teodosie i-a cerut unei persoane din anturajul său să întocmească o recomandare şi o comunicare antedatate, cu data 10.09.2008, necesare pentru înscrierea persoanei denunţătoare la cursurile facultăţii, în sesiunea septembrie 2008, iar persoana care a redactat actele a primit, în schimbul acestor servicii, suma de 400 de lei şi o sticlă de băutură alcoolică.

În cauză se efectuează acte de urmărire penală şi faţă de o altă persoană, precizează DNA.

---

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, a venit astăzi la Direcţia Naţională Anticorupţie, fiind citat de procurori pentru a fi audiat într-un dosar, arată sursele de presă.

În 2009, ÎPS Teodosie a fost cercetat penal pentru luare de mită şi complicitate la fals intelectual, transmitea presa în acea perioadă. Instanţa s-a autosesizat în urma unui articol din presă în care jurnaliştii relatau că i-au dat bani şi cadouri Arhiepiscopului Tomisului, ÎPS Teodosie, pentru a-l ajuta pe unul dintre ei să devină preot, deşi nu avea pregătirea necesară.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb