ARMAMENT: 22-25 SEPTEMBRIE "Expomil 2011" urmăreşte identificarea oportunităţilor pentru dezvoltarea echipamentelor militare

E.O.
Ziarul BURSA #Companii #Apărare / 22 septembrie 2011

"Expomil 2011" urmăreşte identificarea oportunităţilor pentru dezvoltarea echipamentelor militare

Peste 80 de firme de prestigiu participă în acest an la cea de-a şaptea ediţie a Expoziţiei Internaţionale pentru Echipament Militar - EXPOMIL - inaugurată astăzi, la complexul Romexpo. Viorel Manole, directorul executiv PATROMIL, a declarat: "Avantajul de a avea acest EXPOMIL la noi este acela de a ne face vizibili pe o piaţă pe care România este din ce în ce mai agresivă".

Reprezentanţii industriei de apărare au subliniat că ţara noastră se adresează "preponderent UE şi NATO, pentru că armata română nu are bani".

"Expomil" vizează identificarea oportunităţilor pentru dezvoltarea echipamentelor militare, precum şi pentru crearea de noi parteneriate, durabile, care să deschidă noi pieţe pentru industria noastră de apărare.

Prezenţa Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri (MECMA) la "Expomil" urmăreşte ca firmele autohtone să devină tot mai "eligibile şi mai competitive", în perspectiva încheierii unor contracte importante, a precizat Liliana Stuparu, consilier în cadrul MECMA: "Companiile româneşti trebuie să ţină piept firmelor competitive din afară. (...) Scopul organizării standului MECMA transpune preocuparea României să facă faţă pericolelor care ameninţă la nivel mondial. Ne preocupăm să avem echipamente pentru combaterea atacurilor teroriste".

Cătălin Moraru, locţiitorul şefului Departamentului pentru Armament din Ministerul Apărării Naţionale (MApN) a subliniat că principalul scop al cooperării dintre companiile care activează în sectorul apărării şi instituţiile din domeniu este dotarea trupelor româ­neşti din misiuni cu echipamente de profil. Proiectele prioritare sunt transportul avioanelor fără pilot, armamentului individual şi sistemelor de protecţie individuală.

Fiind organizat odată la doi ani, expoziţia reuneşte peste 80 de firme de profil din zece ţări (Austria, Franţa, Germania, Israel, Italia, Marea Britanie, Olanda, Polonia, România - cu 42 de companii - şi Statele Unite ale Americii), Târgul din acest an se va desfăşura în perioada 22-25 septembrie, prima ediţie având loc în 1999.

Una dintre noutăţile ediţiei din 2011 a expoziţiei de echipamente de apărare este participarea tuturor celor 15 filiale ale "Romarm", cu toate tipurile de echipamente pe care le produc. Aparatul central al companiei va avea un stand separat.

De asemenea, directorul PATROMIL a specificat că una dintre capabilităţile pe care UE doreşte s-o dezvolte şi cu care România se va prezenta anul acesta la târg, prin intermediul unor firme ca UTI sau Romsys, este apărarea cibernetică.

MECMA va promova produsele CBRN (chemical, biological, radiological, nuclear), potrivit doamnei Stuparu. Totodată, peste două săptămâni, firme din Slovacia şi Cehia vor veni la noi să vadă radarul Gap Filler.

"Expomil 2011" este organizat de Romexpo, în parteneriat cu Camerele de Comerţ şi Industrie din România, Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Administraţiei şi Internelor, Ministerul Afacerilor Externe, Serviciul Român de Informaţii, Asociaţia Patronală Română a Producătorilor de Tehnică Militară - PATROMIL şi Organizaţia Patronală din Industria Aeronautică Română - OPIAR.

Printre expozanţii români se vor număra Academia Tehnică Militară, Aerofina SA, Aerostar SA, Agenţia de Cercetare Tehnică şi Tehnologii Militare, CN Romarm, Eurocopter România, Fabrica de Arme Cugir SA, Fabrica de Pulberi Făgăraş SA, IAR SA, Statul Major al Forţelor Aeriene, Statul Major al Forţelor Terestre şi SRI.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb