Asistenţă pentru IMM-uri finanţată cu 7,2 milioane de euro din fonduri Phare

Emilia Olescu
Ziarul BURSA #Companii #Fonduri Europene / 5 iulie 2007

ÎntreprinderiIe mici şi mijlocii (IMM) vor beneficia de asistenţă finanţată din fonduri europene, pentru achiziţionarea de servicii de consultanţă în afaceri. În acest sens, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Locuinţelor (MDLPL) a lansat licitaţia deschisă pentru serviciile de asistenţă, ce urmează să fie implementate în cadrul Programului Phare 2005 - Coeziune Economică şi Socială.

Această schemă va oferi sprijin financiar nerambursabil solicitanţilor IMM care acţionează individual sau ONG-urilor care au membri IMM-uri.

Obiectivul principal al schemei de finanţare este îmbunătăţirea accesului IMM-urilor la servicii de dezvoltare a afacerilor, oferite de către prestatorii de servicii de consultanţă. Obiectivul va fi urmărit prin reducerea costurilor suportate de IMM-uri pentru achiziţionarea serviciilor corespunzătoare de consultanţă care se încadrează în cel puţin una dintre următoarele priorităţi: crearea unui mediu de afaceri favorabil pentru dezvoltarea şi creşterea IMM-urilor, creşterea competitivităţii IMM-urilor, îmbunătăţirea accesului IMM-urilor la finanţare, îmbunătăţirea performanţelor la export ale SME, promovarea culturii antreprenoriale şi îm­bunătăţirea abilităţilor în management.

Bugetul disponibil pentru licitaţia anunţată este de 7,2 milioane de euro, din care 5,4 milioane sunt fonduri Phare şi 1,8 milioane provin din bani de la bugetul de stat.

Referitor la sumele alocate pe regiuni, pentru regiunea de nord-est vor fi alocate 1,55 milioane de euro (1,16 prin Phare şi 0,38 de la stat), regiunea sud-est va primi peste 1 milion de euro (0,75 milioane - bani de la UE şi 0,25 milioa­ne de la Guvern), în timp ce Sud-Muntenia va beneficia de 1,11 milioane de euro (0,86 milioane din fonduri Phare şi 0,28 milioane din bugetul de stat). Regiunea Sud-Vest Oltenia poate obţine 0,83 milioane de euro (0,64 milioane - bani europeni şi 0,21 milioane - fonduri bugetare), pentru zona de vest fiind disponibile 0,63 milioane de euro (0,47 milioane de la UE şi 0,15 milioane de la Guvern). Celelalte trei regiuni - nord-vest, centru şi Bucureşti-Ilfov vor primi 0,83 milioane (0,65 milioane din Phare şi 0,2 milioane de la stat ), 0,79 milioane (0,59 milioane - bani europeni şi 0,19 milioane - fonduri bugetare) şi, respectiv 0,36 milioane de euro (0,27 milioane - Phare şi 0,9 milioane de la Guvern).

În cadrul acestei scheme există două tipuri de solicitanţi - întreprinderile mici şi mijlocii şi ONG-urile cu membri IMM-uri. În cazul în care solicitantul este o întreprindere, suma minimă a proiectului va fi de 8.000 de euro şi suma maximă de 20.000 de euro. Dacă solicitantul este un ONG cu membri IMM-uri, suma minimă care poate fi accesată va fi 20.000 de euro şi cea maximă - 160.000 de euro

Fiecare beneficiar al finanţării nerambursabile trebuie să contribuie cu un aport propriu de cel puţin 50%, în numerar, din bugetul proiectului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb