Aşteptările privind evoluţia economiei României s-au îmbunătăţit în aprilie, dar rămân pesimiste

(N.I.)
Ziarul BURSA #Macroeconomie / 27 aprilie 2009

Indicatorul pentru România a urcat cu 23,2 puncte faţă de nivelul din martie, când se situa la -37,6, dar rămâne mult sub zero, la -14,4.

Indicatorul pentru România a urcat cu 23,2 puncte faţă de nivelul din martie, când se situa la -37,6, dar rămâne mult sub zero, la -14,4.

Aşteptările legate de evoluţia economiei româneşti în următoarele şase luni s-au îmbunătăţit semnificativ în aprilie faţă de luna anterioară, dar rămân cele mai pesimiste din regiune, arată indicatorul ZEW/Erste Group Bank al încrederii în mediul de afaceri.

"În ciuda unei îmbunătăţiri semnificative a perspectivei economice pentru România cu 23,2 puncte, indicele asociat este din nou pe ultimul loc între ţările analizate, situân­du-se la - 14,4 puncte. Cu toate aces­tea, aproape jumătate din analişti au estimat că ciclul afacerilor va rămâne neschimbat în următoarele şase luni", se arată în raportul Erste, citat de NewsIn.

Astfel, indicatorul pentru Româ­nia a urcat cu 23,2 puncte faţă de nivelul din martie, când se situa la -37,6, dar rămâne mult sub zero, la -14,4, ceea ce indică faptul că aşteptările de înrăutăţire a situaţiei economice sunt mult mai răspândite decât aşteptările de îmbunătăţire.

Studiul a fost realizat în perioada 2-20 aprilie în rândul experţilor financiari.

În legătură cu aşteptările privind economia României, 32,7% din cei chestionaţi se aşteaptă la înrăutăţirea situaţiei, 49% anticipează că situaţia va rămâne la fel şi 18,3% prognozează o îmbunătăţire a situaţiei.

Austria, Croaţia şi Cehia au înregistrat un punctaj pozitiv la acest indicator, în timp ce Ungaria, Polonia şi România punctează negativ. Pentru Aus­tria, indicatorul aşteptărilor legate de evoluţia economică este de 6, în creştere cu 24,7 puncte faţă de sondajul anterior, Croaţia are 14, Cehia 5,5, Ungaria -5,6, iar Polonia -1,8.

În privinţa situaţiei actuale, România are al doilea cel mai scăzut punctaj, de -56,2. Ungaria are cel mai slab scor, de -68,7, care reprezintă diferenţa între procentajul celor ce apreciază situaţia drept bună şi procentajul celor ce caracterizează situaţia drept negativă.

Totodată, în cazul României, cei mai mulţi experţi se aşteaptă la scăderea ratei inflaţiei (-44,8), la creşterea indicelui bursier BET (+29,8) şi la stabilizarea leului în jurul cursului de schimb din prezent.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb