ATAC CU BOMBĂ ÎN NÜRNBERG/GERMANIA: 15 persoane au fost rănite, iar atacatorul, un refugiat sirian, a murit

L.B.
Ziarul BURSA #Internaţional / 25 iulie 2016

Explozia din Nurnberg (Sursă foto: Captură Youtube)

Explozia din Nurnberg (Sursă foto: Captură Youtube)

Peste 400 de suspecţi de terorism au ajuns în Germania printre refugiaţi

---------

Actualizare 21:57 Procurorii germani suspectează că autorului atacului era membru ISIS

Procurorii federali din Germania suspectează că autorului atacului de la Ansbach era membru al grupării jihadiste Statul Islamic (ISIS), informează agenţia de ştiri DPA.

Procurorii federali vor prelua ancheta, pentru că atacul de la Ansbach are legătură, cel mai probabil, cu o organizaţie teroristă străină, potrivit unui anunţ făcut la Karlsruhe.

Atactul sinucigaş de la Ansbach s-a soldat cu rănirea a 15 persoane.

(S.A.)

----------

Actualizare 17:59 ISIS a revendicat atacul sinucigaş din Ansbach

Gruparea islamistă Statul Islamic (ISIS) a revendicat atacul sinucigaş de ieri din oraşul Ansbach din sudul Germaniei, a anunţat agenţia de ştiri AMAQ, apropiată grupării, informează Reuters.

(S.A.)

----------

Actualizare 17:36 Ministrul de interne din Bavaria: Autorul atacului sinucigaş din Ansbach jurase credinţă ISIS

Autorul atacului sinucigaş din oraşul german Ansbach jurase credinţă grupării islamice Statul Islamic (ISIS), a anunţat astăzi ministrul de interne din landul Bavaria, transmit agenţiile Reuters şi AFP.

Ministrul a precizat că o înregistrare video arată clar că atacul a fost unul terorist.

În telefonul mobil al atacatorului poliţia a găsit o înregistrare video în care acesta ameninţa, în arabă, că va comite un atac.

(S.A.)

----------

Actualizare 15:14

Autorităţile din Germania urmăresc cel puţin 410 suspecţi de terorism ascunşi printre refugiaţii veniţi în ultimii ani.

Numărul este în creştere faţă de mijlocul lunii mai, iar în 60 de cazuri au şi început investigaţiile, scrie Digi24.ro. Informaţia, citată de Reuters, vine în condiţiile în care Germania se confruntă cu al patrulea atac armat într-o săptămână. Refugiatul care s-a aruncat în aer aseară la Ansbach, în apropiere de Nurenberg, şi a rănit 12 oameni urma să fie deportat în Bulgaria. Cererea de azil a sirianului fusese respinsă de autorităţi.

Atacatorul avea 27 de ani, era de doi ani în Germania şi ar fi încercat să se sinucidă de câteva ori, motiv pentru care fusese internat la psihiatrie.

(S.A.)

----------

Actualizare 10:08 Autorităţile germane au calificat explozia din Ansbach drept atentat

Autorităţile germane au calificat drept atentat explozia care a avut loc în cursul acestei nopţi în orăşelul german Ansbach din sudul ţării, neexcluzând ipoteza unei motivaţii islamiste, potrivit Le Figaro.

"Este vorba din păcate de un nou atentat", a declarat ministrul de Interne al landului Bavara, Joachim Herrmann, conform sursei citate.

(M.I.)

----------

Actualizare 08:33 Ministrul de interne bavarez îşi nuanţează declaraţia cu privire la "atentat"

Autorităţile germane investighează în prezent dacă explozia produsă ieri seară la Ansbach a fost într-adevăr un atentat terorist, a ţinut să sublinieze ministrul de interne Joachim Herrmann, după ce sugerase anterior posibilitatea unui atentat, potrivit DPA.

"Este foarte probabil" ca explozia din oraşul Ansbach să fi fost un act de terorism islamist, declarase mai devreme ministrul de interne bavarez, citat de DPA.

"Este opinia mea personală, din nefericire, eu cred că este foarte probabil că aici a avut loc un atac sinucigaş islamist", afirmase acesta.

(M.I.)

-----------

O persoană a murit, iar alte 12 au fost rănite, dintre care trei se află în stare gravă, în urma unei explozii produse duminică noapte într-un restaurant din Ansbach, o localitate situată în apropiere de oraşul Nurnberg, a anunţat un purtător de cuvânt al poliţiei locale, citat de Reuters, potrivit Digi24.ro.

Explozia a fost provocată de un dispozitiv exploziv improvizat, iar persoana decedată este chiar atacatorul.

Bărbatul care s-a detonat duminică seara este un sirian în vârstă de 27 de ani căruia i-a fost refuzată cererea de azil şi care a recurs la acest gest deoarece nu a fost lăsat să participe la un festival de muzică în aer liber, în oraşul Ansbach, a anunţat în această dimineaţa ministrul bavarez de Interne Joachim Herrmann, relatează The Associated Press.

"Nu ştim dacă acest bărbat voia să se sinucidă sau dacă avea intenţia să ucidă alte persoane", a declarat Herrmann.

Cererea de azil a bărbatului a fost respinsă în urmă cu un an, a precizat ministrul.

Însă bărbatului i s-a permis să rămână în Germania din cauza situaţiei din Siria.

Atacatorul încercase de mai multe ori să se sinucidă şi deocamdată nu este clar dacă a fost vorba despre o nouă intenţie de suicid sau dacă intenţia a fost de a produce un atac de tip kamikaze, relatează Reuters.

Bărbatul avea un rucsac şi cu puţin timp înainte de explozie i se interzisese accesul la Ansbach Open, un festival de muzică în aer liber, la care participau cel puţin 2.000 de oameni. Ministrul de interne din Bavaria a anunţat că în rucsac era o încărcătură explozivă suficientă pentru a provoca mult mai multe victime.

Este al patrulea incident violent care se petrece în Germania în decurs de o săptămână şi intervine în condiţiile în care populaţia este încă sub şocul atacului de la Munchen, de vineri, când un tânăr de 18 ani de origine iraniană a deschis focul şi a ucis nouă oameni.

Ansbach este un oraş de circa 40.000 de locuitori şi aici se află o bază a armatei americane.

Cu câteva ore înainte de acest nou episod violent, un refugiat sirian de 21 de ani a ucis o femeie însărcinată şi a rănit alţi doi oameni într-un oraş din sud-vestul ţării, Reutlingen, din apropiere de Stuttgart.

Tot în sudul Germaniei, în urmă cu o săptămână, un refugiat din Pakistan a atacat oameni într-un tren, în apropiere de Wuerzburg. A rănit cinci persoane înainte de a fi ucis de poliţie. Acest din urmă atac a fost revendicat de Statul Islamic, dar celelalte atacuri, spune poliţia, deocamdată nu par să aibă legătură cu organizaţia teroristă.

Statul Islamic a revenidcat în schimb atacul de la Nisa, de la 14 iulie, când un tunisian a intrat cu un camion în oamenii strânşi pe Promenada Englezilor şi a ucis 84 dintre ei.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Fierbe Germania!

    Cam ciudat ca doar arabi sunt implicati si statul German da asigurari ca nu sunt acte teroriste.

    Turcia ce sa faca cu atatia Sirieni? 

    Islamul devine o problema indiferent daca este poreclit moderat sau fundamentalist. Timpul tolerantei religioase se pare ca incepe sa treaca, timpul in care credinta ca religii diferite pot coexista pasnic se apropie de sfasit. Canalele de televiziune adancesc (probabil voluntar) diferentele doctrinare mentionand de fiecare data sunnit versus shiit ca parte a campaniei de radicalizare, islamistii sunt finantati cu sume enorme si toata lumea civilizata se face ca nu vede, ne indreptam spre o rascruce a civilizatiei. Ne intoarcem si cultivam starea de tensiuni etnice/religioase de la inceputul celui de al doilea razboi mondial. Hoardele de emigranti din Afganistan, Pakistan, Siria au fost ajutate sa ajunga in UE, si din nou, ne face ca nu vedem cine si de ce ne-a adus emigrantii pe cap.

    1. Donald Trump a spus in clar: armata si marii afaceristi americani.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb