AUTOMOBILE DACIA: Angajaţii pot opta între a primi 85% din salariu sau concediu de odihnă, în 3 şi 4 ianuarie

Ziarul BURSA #Companii #Auto / 20 decembrie 2012

Angajaţii pot opta între a primi 85% din salariu sau concediu de odihnă, în 3 şi 4 ianuarie

Angajaţii Dacia vor putea opta, pentru 3 şi 4 ianuarie, când activitatea de producţie va fi oprită, între a primi 85% din remuneraţia aferentă celor două zile şi a intra în concediu de odihnă, plătit integral, a anunţat constructorul auto, după un protest al salariaţilor companiei.

Direcţia de Comunicare Dacia a anunţat: "Pentru a nu acumula stocuri la începutul anului, în zilele de 3 şi 4 ianuarie 2013 nu se vor fabrica vehicule, iar salariaţii din sectoarele aferente activităţii de fabricaţie vehicule vor rămâne la domiciliu. Pentru a proteja veniturile angajaţilor, resursele lor şi ale companiei, s-a decis ca salariaţii să aibă posibilitatea de a alege între concediu de odihnă, plătit 100%, şi plata cu 85%. Uzina Mecanică şi Direcţia Logistică au o activitate susţinută, dar persoanele din aceste sectoare care nu vor lucra în datele de 3 şi 4 ianuarie vor intra în acelaşi sistem ca şi la Uzina Vehicule".

Angajaţii din trei secţii ale Uzinei Dacia au oprit activitatea ieri, timp de patru ore. Reprezentanţii sindicatelor au declarat că salariaţii sunt nemulţumiţi că în 3 şi 4 ianuarie sunt nevoiţi să stea în concediu fără plată şi vor ca în cele două zile să fie plătiţi cu 85% din salariu, potrivit Mediafax.

Reprezentanţii Sindicatului Automobile Dacia au spus că a fost întrerupt lucrul la secţiile caroserie, montaj şi vopsitorie, salariaţii solicitând să se respecte Contractul Colectiv de Muncă.

Vicepreşedintele Sindicatului Automobile Dacia, Ion Iordache, a declarat: "Salariaţii erau nemulţumiţi de decizia administraţiei de a-i trimite în concediu fără plată în zilele de 3 şi 4 ianuarie 2013, solicitând să fies plătiţi cu 85 la sută din salariu pentru perioada respectivă. Alte nemulţumiri sunt legate de modul în care sunt stabilite perioadele de concediu de odihnă. Este vorba de trei secţii mari ale uzinei în care s-a oprit lucrul spontan, iar oamenii au spus că vor relua lucrul când va fi respectat Contractul Colectiv de Muncă".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb