Autorităţile lansează un program de educaţie financiară

R.R.
Ziarul BURSA #Cultură / 25 iulie 2018

Autorităţile lansează un program de educaţie financiară

Leonardo Badea, ASF: "Este un proiect mai mult decât necesar"

Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN), Banca Naţională a României (BNR), Ministerul Finanţelor Publice (MFP), Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) şi Asociaţia Româ­nă a Băncilor (ARB) au încheiat un acord de colaborare pentru realizarea de activităţi comune în domeniul educaţiei financiare şi pentru elaborarea Strategiei Naţionale de Educaţie Financiară (SNEF), arată un comunicat de presă comun al instituţiilor menţionate.

Potrivit acestora, scopul acordului vizează dezvoltarea, însuşirea şi aprofundarea unor elemente ale educaţiei financiare la nivelul învăţământului primar, gimnazial, liceal, universitar şi al persoanelor adulte.

"La nivelul învăţământului gimnazial şi liceal, semnatarii acordului îşi propun să asigure suportul în formarea cadrelor didactice care vor preda dis­ciplina «Educaţie economico-financiară» pentru clasa a opta, respectiv să susţină prezentări în faţa elevilor, pe teme specifice educaţiei financiare", notează comunicatul de presă, care mai arată: "Acordul de colaborare asigură un cadru interinstituţional prin intermediul căruia cele cinci părţi semnatare vor realiza activităţi comune în domeniul educaţiei financiare pentru grupurile ţintă şi schimburi de experienţă privind iniţiativele existente ale partenerilor în domeniul educaţiei financiare".

În acest context, Leonardo Badea, preşedintele ASF, a declarat: "Este un început bun, care oferă o perspectivă încurajatoare în ceea ce priveşte elaborarea unor acţiuni integrate în domeniul educaţiei financiare. Strategia Naţională de Educaţie Financiară reprezintă un proiect mai mult decât necesar şi ne vom implica total în realizarea lui. De altfel, toate proiectele prevăzute în acest acord sunt foarte ambiţioase şi sunt convins că împreună cu partenerii noştri le vom duce la bun sfârşit."

Potrivit semnatarilor acordului, etapele premergătoare elaborării Strategiei Naţionale de Educaţie Financiară vizează conceperea "Cărţii albe" - lis­ta actorilor angrenaţi în activităţi sau proiecte din domeniul educaţiei financiare, precum şi a unui studiu naţional referitor la nivelul actual al cunoştinţelor din domeniul educaţiei financiare.

Acordul de colaborare stipulează elementele de bază ale acţiunilor recomandate la nivelul grupurilor ţintă, precum şi principiile definitorii ale acestor acţiuni. Astfel, la nivelul învăţământului primar, Acordul recomandă includerea disciplinei opţionale "Educaţie financiară" în oferta educaţională a unităţilor de învăţământ şi sprijinirea predării acesteia, prin iniţierea şi dezvoltarea unor activităţi specifice.

La nivel universitar, vor fi diseminate, în cadrul universităţilor partenere, informaţii de actualitate privind principalele decizii şi evoluţii din domeniul financiar. Totodată, vor fi sus­ţinute prezentări adresate studenţilor în cadrul unor programe pe teme specifice educaţiei financiare şi vor fi realizate proiecte dedicate cadrelor didactice universitare. Pentru adulţi vor fi realizate campanii de informare, dedicate diverselor grupuri ţintă identificate. Partenerii vor realiza o platformă online comună care va conţine materiale şi informaţii privind evenimentele organizate şi vor distribui, în mod gratuit, materiale informative precum DVD-uri, cărţi, pliante, broşuri etc., susţin iniţiatorii acordului.

Conform celor cinci instituţii, pentru a asigura coordonarea procesului de educaţie financiară a grupurilor ţintă se va constitui Comitetul pentru educaţie financiară, care va fi compus din reprezentanţi ai instituţiilor partenere. Durata acordului este de 5 ani, cu posibilitatea de prelungire.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Sa nu uitati sa invatati cursanti cum poti fi furat pe bursa romaneasca reglementata si atent supravegheata de ASF,BVB si DC.

    Cazul Harinvest ,unde peste 100 de investitori au fost deposedati de actiuni si cash in valoare de 20 000 000 lei. 

    Va scrie un investitor tepuit la Harinvest!

    Totul sub umbrela ASF! 

    1. Scuze,cursantii!

      Mi se face rau si acum de mascarada de la  

      Harinvest! Ancheta DIICOT treneaza de 4 ani si 8 luni! 

      ASF ne-a lasat singuri sa ne luptam cu talharii! Cica ,apara interesele investitorilor pe salarii de zeci de mii de euro!

    Eu zic ca la cap 1 va fi sima, apoi harinvestu si nu vor lipsi opp-urile lansate pe luna de cheloo, dar mai ales legea 151, cu care cativa majoritari inca se pisha pe protejatii asfeului, adica bietii actionari minoritari

    1. Sima nu a lasat investitorii de pe BVB,fara bani si actiuni.

      A riscat banii investitorilor de pe forex,cu acordul acestora.A avut contracte discretionare cu clientii sai,pe o alta firma inregistrata in Insulele Virgine. 

      La Harinvest s-a dispus de actiunile clientilor ,fara acordul acestora. 

      S-au furat aproape 25 000 000 actiuni FP ,fara a avea Harinvest contract cu ei.

      Totul sub atenta supraveghere a ASF! 

    Sa nu uitati sa invatati cursanti cum poti fi furat pe bursa romaneasca reglementata si atent supravegheata de ASF,BVB si DC.

    Cazul Harinvest ,unde peste 100 de investitori au fost deposedati de actiuni si cash in valoare de 20 000 000 lei. 

    Va scrie un investitor tepuit la Harinvest!

    Totul sub umbrela ASF! 

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8074
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2778
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8878
Gram de aur (XAU)Gram de aur420.3419

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb