AVERTISMENT GAZPROM:  "Tranzitul gazelor ruseşti spre UE, redirecţionat prin Turcia"

A.G.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 15 ianuarie 2015

"Tranzitul gazelor ruseşti spre UE, redirecţionat prin Turcia"

Directorul grupului rus Gazprom, Alexei Miller, l-a informat, ieri, pe Comisarul european pentru Energie, Maros Sefcovic, că noua poziţie de negociere a Moscovei este că tranzitul gazelor ruşeşti spre UE via Ucraina va fi redirecţionat prin Turcia şi în consecinţă Europa ar trebui să se grăbească să construiască noi capacităţi de transport pentru a putea primi gaze naturale de la un hub amplasat la graniţa dintre Turcia şi Grecia, transmite Interfax.

Luna trecută, Gazprom a decis să abandoneze proiectul gazoductului South Stream urmând în schimb să construiască un gazoduct spre Turcia, notează Agerpres.

Miller a precizat: "Proiectul South Stream este închis. Conducta Turkish Stream este singura rută prin care 63 de miliarde de metri cubi de gaze naturale ruseşti, care în prezent sunt livrate via Ucraina, pot fi furnizate. Nu există alte variante. Partenerii noştri europeni au fost informaţi de acest lucru, iar sarcina lor este acum să pună la punct infrastructurile necesare de la graniţa dintre Turcia şi Grecia. Partenerii europeni au la dispoziţie doar câţiva ani. Este un calendar foarte scurt. Pentru a respecta termenul limită eforturile destinate construirii de noi conducte în ţările UE trebuie să înceapă imediat, altfel gazul va ajunge pe alte pieţe".

Conducta South Stream, ale cărei lucrări au fost lansate în decembrie 2012, ar fi urmat să lege Rusia de Bulgaria, pentru a se îndrepta apoi spre Europa Centrală, prin Serbia, Ungaria şi Slovenia. Gazoductul era prevăzut să aibă o capacitate de 63 de miliarde de metri cubi pe an, iar costurile proiectului erau estimate la 40 de miliarde de dolari.

În schimb, Gazprom şi compania turcă Botas au semnat luna trecută un Memorandum de înţelegere pentru construirea unei conducte submarine cu o capacitate de 63 de miliarde de metri cubi pentru transportul de gaze naturale din Rusia spre Turcia. Aceasta în condiţiile în care Rusia furnizează deja gaze naturale Turciei prin conducta Blue Stream.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. S-a trezit din somnul prostiei frumoasa UE, ca trebuie sa reinnoade relatii normale cu vecinul normal de la rasarit si sa nu mai asculte chiar tot ce spune vecinul de peste balta, vecin ce ar trebui sa se trateze la un sanatoriu specializat!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

11 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9740
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5032
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3246
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur365.2626

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb