Banca Mondială susţine dezvoltarea durabilă a sectorului 5

M.D
Bănci-Asigurări / 21 martie 2018

Harta sectorului 5 (Sursa foto: Facebook)

Harta sectorului 5 (Sursa foto: Facebook)

Banca Mondială va acorda asistenţă tehnică Primăriei Sectorului 5 pe parcursul unei perioade de trei ani pentru implementarea unor soluţii de dezvoltare urbană care vor stimula creşterea economică şi vor îmbunătăţi calitatea vieţii în acest sector al Capitalei, informează BM printr-un comunicat remis AGERPRES.

Conform sursei citate, Biroul Băncii Mondiale din România şi Primăria Sectorului 5 au semnat, luni, un acord de servicii de asistenţă tehnică (RAS) pentru implementarea unor soluţii de dezvoltare urbană.

Sectorul 5 este amplasat în zona economică cea mai dezvoltată din România. În pofida acestui fapt, găzduieşte cea mai mare comunitate marginalizată din ţară şi se confruntă cu provocarea de a asigura de o manieră eficientă planificarea, prioritizarea, proiectarea şi executarea investiţiilor de capital menite a genera rezultate economice mai bune pentru constituenţii săi, se menţionează în comunicat.

Asistenţa pe care o va acorda BM se va axa pe sprijinirea Sectorului în procesul de valorificare deplină a poziţiei geografice şi economice pe care o deţine, cu scopul promovării unei creşteri economice mai accelerate.

"Dezvoltarea urbanistică din zona Antiaeriană este cel mai important proiect de acest gen dezvoltat în România ultimilor 30 de ani, iar, pentru un proiect atât de mare, nu puteam să sperăm la un partener mai bun decât Banca Mondială. În următoarea perioadă, Sectorul 5 va deveni principalul pol de creştere economică de la nivelul Capitalei. Este şi o mândrie personală faptul că proiectele pe care mi le-am propus la preluarea mandatului atrag parteneri atât de valoroşi. Aceste proiecte prind contur şi vor deveni realitate. Cum am mai spus, lucrurile importante au nevoie de timp. Dar este clar că avem proiecte serioase şi suntem capabili să aducem alături de noi parteneri serioşi. Am insistat foarte mult să intrăm în acest parteneriat cu Banca Mondială şi de astăzi avem la îndemână suportul celor mai mari specialişti din lume, pentru a schimba în bine Sectorul 5. Colaborarea pe care am demarat-o astăzi reprezintă garanţia că suntem un partener serios şi că ne îndreptăm în direcţia bună", a afirmat Daniel Florea, primarul Sectorului 5

Se va acorda sprijin şi pentru implementarea de soluţii practice de urbanism pentru cartierul Ferentari, cu accent pe îmbunătăţirea calităţii locuinţelor, serviciilor sociale, infrastructurii şi oportunităţilor de angajare pentru rezidenţi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb