"Banca Transilvania" preia conducerea randamentelor

Elena Voinea
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 23 aprilie 2012

"Banca Transilvania" preia conducerea randamentelor

Titlurile "Banca Transilvania" Cluj (simbol TLV) au adus investitorilor cele mai mari randamente, în perioada 19 martie - 19 aprilie, de 10,51%.

Vasile Puşcaş, fost ministru delegat pentru Afaceri Europene şi negociator şef al Româ­niei cu UE, a depus singura candidatură pentru locul în Consiliul de Administraţie al Băncii Transilvania (TLV) rămas vacant după demisia lui Robert Rekkers din funcţia de membru CA şi director general.

Banca Transilvania (TLV) estimează pentru acest an un profit brut în creştere cu 20%, la 334,7 milioane lei (76,4 milioane euro), şi o majorare a activelor cu 11%, la 28,53 miliarde lei (6,51 miliarde euro), potrivit bugetului de venituri şi cheltuieli întocmit pe standardele IFRS.

Banca a înregistrat anul trecut un profit brut de 278,2 milioane lei (65,6 milioane euro), în IFRS, iar conform standardelor româneşti de raportare (RAS) câştigul brut a fost de 185,7 milioane lei (43,8 milioane euro).

Principalii indici bursieri au avut o evoluţie mixtă în perioada analizată. Indicele BET-FI, indicele celor cinci societăţi de investiţii financiare şi "Fondul Proprietatea", a scăzut cu 3,15%. Indicele BET-XT, indicele primelor 25 de societăţi de la Bursa de Valori Bucureşti, inclusiv SIF-urile, s-a depreciat cu 0,25%, iar indicele BET, al celor mai lichide zece companii listate, a urcat cu 0,93%.

Fondul "Omnitrust" a adus investitorilor câştiguri de 2,04%.

Tradiţionaliştii care au preferat, pe 19 martie, să constituie depozite în euro, la "ATE Bank", au obţinut randamente de 0,29%. Investitorii care au ales să-şi ţină banii în depozite în lei, la "ATE Bank", au înregis­trat câştiguri de 0,69%.

Cei care au preferat să-şi ţină banii la ciorap au înregis­trat aprecieri ale economiilor de 0,11%.

Cotaţia aurului a scăzut cu 0,56% în perioada analizată, BNR afişând un curs de aproximativ 175 lei/gram. În prezent, uncia de aur se tranzacţionează în jurul preţului de 1.644 dolari.

Precizare:

Randamentele plasamentelor analizate la această rubrică sunt raportate la moneda europeană. Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament.

Fondurile de investiţii luate în calcul pentru aceas­tă analiză se găsesc la pagina 14. Articolul nu reprezintă o sugestie de investiţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb