BEI investeşte 25 milioane euro în finanţări pentru IMM-uri şi gospodării în Europa de Sud-Est

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #Fonduri Europene / 4 decembrie 2007

Banca Europeană pentru Investiţii (BEI) a anunţat că va investi 25 milioane euro în Fondul European pentru Europa de Sud-Est (EFSE), care va oferi mai departe aceste fonduri prin intermediari financiari către IMM-uri şi gospodării, conform unui comunicat emis de Bancă. Obiectivul EFSE este de a efectua majoritatea investiţiilor în statele Balcanilor de vest iar restul în Bulgaria, România şi Moldova, existând posibilitatea unor investiţii suplimentare şi în alte state din Europa de Sud-Est.

Investiţia BEI va contribui la dezvoltarea economică în Europa de Sud-Est, prin finanţarea oferită în principal IMM-urilor.

Aceste activităţi respectă prevederile Instrumentului de Asistenţă pentru Preaderare (IPA), menit a atrage investiţii din sectorul privat în această regiune. Operaţiunile Fondului sunt importante pentru dezvoltarea economică a Europei de Sud-Est în ceea ce priveşte crearea de noi slujbe şi eliminarea sărăciei.

Fondurile BEI vot îmbunătăţi accesul IMM-urilor locale cât şi aL gospodăriilor la finanţarea pe termen mediu şi lung, menită a acoperi necesarul investiţional.

Această investiţie marchează prima operaţiune financiară structurată a Băncii în regiune, diversificând produsele oferite de BEI în Europa de Sud-Est şi oferind un semnal pozitiv pentru sectorul financiar local.

Din 1995, BEI a oferit credite prin intermediari pentru a susţine activitatea IMM-urilor şi municipalităţilor din Balcanii de vest în valoare totală de 510 milioane euro (reprezentând 20% din nivelul total al creditării din regiune).

Creditele intermediate oferite din 1990 se ridică la 215 milioane euro, în cazul Bulgariei, şi 470 milioane euro, în cazul României.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb