BLACK SEA OIL & GAS ŞI ENEL Acord de vânzare a gazelor din zăcămintele Ana şi Doina

Ziarul BURSA #Companii #Energie / 21 noiembrie 2018

Black Sea Oil & Gas SRL ("BSOG") împreună cu partenerii săi de concesiune, Petro Ventures Resources SRL ("Petro Ventures") şi Gas Plus International B.V. ("Gas Plus"), anunţă semnarea acordului de vânzare a gazelor naturale ("Acordul") cu ENGIE, prin intermediul filialei sale ENGIE Energy Management România S.R.L. ("ENGIE"), pentru livrarea de gaze naturale din Proiectul Dezvoltare Gaze Naturale Midia ("proiectul MGD"), potrivit unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit acestui acord, care va fi aplicabil doar în cazul obţinerii deciziei finale de a investi în proiectul MGD, ENGIE va achiziţiona gaze naturale din zăcămintele Ana şi Doina pe o perioadă de minim 10 ani, în conformitate cu legislaţia românească. Volumele contractuale preconizate la finalizarea proiectului reprezintă 0,5 miliarde de metri cubi de gaze pe an. Gazele vor fi livrate la punctul de intrare Vadu în Sistemul Naţional de Transport al gazelor naturale din România, conform datelor transmise.

Proiectul MGD constă în săparea a cinci sonde de producţie (o sondă submarină la Doina şi patru sonde de producţie la Ana), un ansamblu submarin de producţie pe zăcământul Doina care va fi conectat printr-o conductă de 18 km la platforma de producţie monitorizată şi operată de la ţărm, amplasată pe zăcământul Ana. O conductă submarină de 126 km va asigura transportul gazelor de la platforma Ana la ţărm, până la noua staţie de tratare a gazelor (STG), mai transmite sursa citată.

Mark Beacom, CEO-ul BSOG, a declarat: "Suntem încântaţi că am încheiat acest acord important pentru vânzarea gazelor noastre. BSOG lucrează în mod constant pentru realizarea tuturor etapelor rămase din proiect pentru a ajunge în punctul în care partenerii şi acţionarii vor putea lua decizia de a investi. Rezultatul evaluării impactului Legii Offshore asupra proiectului rămâne un factor cheie în stabilirea luării unei decizii favorabile de a investi".

Edouard Neviaski, CEO-ul diviziei ENGIE Global Energy Management, a adăugat: "ENGIE este mândră să susţină partenerii proiectului MGD şi aşteptăm cu nerăbdare să gestionăm prima producţie de gaze naturale din Marea Neagră, o sursă nouă şi foarte interesantă în România. Gazele din proiectul MGD pot reprezenta o sursă stabilă de aprovizionare pe termen lung care să asigure dezvoltarea poziţiei ENGIE în România şi în regiune şi credem că acest lucru va îmbunătăţi siguranţa aprovizionării cu gaze pentru România în anii următori."

Black Sea Oil & Gas SRL, deţinută de Carlyle International Energy Partners şi Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, este o companie independentă de petrol şi gaze cu sediul în România care desfăşoară operaţiuni de explorare, dezvoltare şi exploatare a resurselor convenţionale de ţiţei şi gaze naturale. În prezent portofoliul companiei este alcătuit din concesiunea privind perimetrele XV Midia - Zona de Apă de Mică Adâncime şi XIII Pelican, situate în platforma continentală a Mării Negre, în care BSOG deţine o participaţie de 65% şi calitatea de operator.

Gas Plus este al patrulea cel mai mare producător de gaze naturale din Italia activ în principalele sectoare ale industriei gazelor naturale, în special în domeniul explorării, producţiei, achiziţiei, distribuţiei şi vânzării cu amănuntul. La 31 decembrie 2017 grupul avea 45 de concesiuni de exploatare situate pe întreg teritoriul Italiei, un total de aproximativ 1.600 de kilometri de reţea de distribuţie în 39 de municipalităţi deservind peste 72.000 de utilizatori finali, şi un număr de 181 de angajaţi. Gas Plus deţine o participaţie de 15% în concesiunea privind perimetrele XV Midia - Zona de Apă de Mică Adâncime şi XIII Pelican, situate în platforma continentală a Mării Negre.

Petro Ventures, un grup privat de investiţii, deţine o participaţie de 20% în concesiunea privind perimetrele XV Midia - Zona de Apă de Mică Adâncime şi XIII Pelican, situate în platforma continentală a Mării Negre.

ENGIE este lider mondial în domeniul energiei şi al serviciilor energetice, axat pe trei activităţi principale: producţia de energie cu emisii scăzute de carbon bazată în special pe gaze naturale şi energii regenerabile; reţele globale şi soluţii pentru clienţi. În România, Grupul activează în distribuţia gazelor naturale (reţea de 19.000 kilometri), în furnizarea de gaze naturale (1.7 milioane de clienţi) şi electricitate, precum şi în servicii conexe şi în producţia de energie regenerabilă (două parcuri eoliene cu o capacitate instalată totală de 98 MW).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb