BOTOŞANI DNA: Trei oameni de afaceri, trimişi în judecată pentru fraudare de fonduri europene

Alexandru Costea
Anticorupţie #Fonduri Europene / 9 martie 2015

Procurorii DNA Suceava au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, faţă de trei oameni de afaceri din judeţul Botoşani, acuzaţi de fraudare a fondurilor europene.

Este vorba de Ionel David, administrator şi preşedinte la Cooperativa Agricolă 4 Stejari din Darabani, Gherorghe Sîsîiac, şef Serviciu Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din Primăria Darabani şi Daniel Balahura.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:

"În campania din anul 2010, inculpaţii Balahura Daniel, David Ionel şi Sîsîiac Gheorghe, în calitate de persoane cu funcţii de conducere în cadrul Cooperativei Agricole 4 Stejari, din oraşul Darabani, jud. Botoşani, au folosit şi prezentat, cu rea-credinţă, la dosarul unei cereri de plată înregistrat la APIA Botoşani, documente false prin contrafacerea subscrierii, care conţineau date nereale şi inexacte precum şi declaraţii incomplete şi inexacte, având ca rezultat obţinerea ilegală de fonduri din bugetele administrate de Uniunea Europeană, în valoare de 126.116,69 lei.

În acelaşi mod au procedat inculpaţii David Ionel şi Sîsîiac Gheorghe şi cu ocazia campaniei agricole din anul 2011, fapta acestora având ca rezultat obţinerea ilegală de fonduri din bugetele administrate de Uniunea Europeană, în valoare de 167.117,83 lei.

În campania din anul 2013, inculpatul David Ionel, în calitatea de preşedinte al consiliului de administraţie al Cooperativei Agricole 4 Stejari, împuternicit să depună documentaţia pentru subvenţii, procedând într-o manieră asemănătoare, a depus cererea unică de plată pentru suprafaţa de 306,20 ha, context în care a folosit şi prezentat cu rea-credinţă documente false prin contrafacerea subscrierii, care conţineau date nereale şi inexacte precum şi declaraţii incomplete şi inexacte, acţiuni ce au avut ca rezultat obţinerea ilegală de fonduri din bugetele administrate de Uniunea Europeană, în valoare de 169.797,71 lei.

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură s-a constituit parte civilă în procesul penal cu suma de 448.557,99 lei", arată sursa citată.

În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii asupra unor bunuri mobile şi imobile ce aparţin inculpaţilor Balahura Daniel şi David Ionel.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Botoşani, cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb