BRAZILIA: Enel Green Power împrumută 100 milioane dolari pentru investiţii regenerabile

V.B.
Companii #Energie / 12 decembrie 2014

Enel Green Power şi banca braziliană Itaú Unibanco au semnat un acord pe 10 ani pentru peste 260 milioane reali brazilieni (circa 100 milioane dolari), împrumut ce va acoperi o parte din investiţia pentru construirea a peste 260 MW de energie eoliană în statele Bahia, Pernambuco şi Rio Grande do Norte (nord-estul Braziliei).

Împrumutul cu Itau a fost aranjat de International Finance Corporation (IFC), conform unui comunicat remis azi redacţiei. Creditul anunţat astăzi se alătură acordului semnat în mai 2014 în valoare de 200 milioane dolari americani (indexaţi la realul brazilian), realizat cu IFC, pentru sprijinirea dezvoltării proiectelor eoliene ale Enel Green Power în aceste state. Împrumutul pe 10 ani cu Itaú include aceleaşi condiţii ale împrumutului de 200 milioane dolari al IFC, având o rată a dobânzii în linie cu nivelul pieţei.

Giulio Carone, CFO Enel Green Power, a declarat: "În această ţară, am atins aproape 300 MW de capacitate instalată eoliană şi hidro şi am primit de curând peste 450 MW de energie eoliană şi solară în cadrul a două licitaţii consecutive, în plus faţă de cei peste 300 MW în proiecte în execuţie pe cele trei tehnologii".

Cheryl Edleson Hanway, director Infrastructură la IFC Brazilia, a afirmat: "Diversificarea surselor de generare a devenit un factor presant pentru creşterea economică a Braziliei şi sporirea competitivităţii. Această investiţie va susţine şi dezvoltarea regiunii de nord-est şi crearea de locuri de muncă".

Enel Green Power este compania grupului Enel dedicată dezvoltării şi gestionării surselor de energie regenerabilă la nivel internaţional, cu operaţiuni în Europa, America şi Africa. În 2013, firma a generat peste 29 miliarde kWh din apă, soare, vânt şi căldura Pământului - suficient pentru a satisface nevoia de energie a peste 10 milioane de gospodării, evitând emisia în atmosferă a circa 16 milioane tone de dioxid de carbon. La 30 septembrie 2014, societatea avea o capacitate instalată de aproximativ 9.500 MW, din vânt, soare, apă, geotermale şi biomasă. În prezent, EGP deţine aproximativ 750 centrale operaţionale în 18 ţări din Europa, America şi Africa.

IFC (membră a grupului Băncii Mondiale) este cea mai mare instituţie de dezvoltare globală, dedicată exclusiv sectorului privat. Lucrează cu întreprinderi private în circa 100 ţări, ca să elimine sărăcia extremă şi să crească prosperitatea. În anul fiscal 2014, firma a oferit peste 22 miliarde dolari americani pentru ţările în curs de dezvoltare.

Itaú Unibanco este cea mai mare bancă private din America Latină. Operaţiunile instituţiei includ: banking comercial (asigurări, plan de pensii şi capitalizare de produse, carduri de credit, managementul activelor, produse de creditare şi servicii pentru persoane fizice şi juridice); banking wholesale (Itaú BBA - banking corporative şi de investiţii-şi companii medii); şi credit personal (produse şi servicii financiare). Operaţiunile se desfăşoară în special în Brazilia, dar şi în alte 19 ţări.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

11 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9740
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5032
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3246
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur365.2626

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb