Pachetul majoritar deţinut de Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) la Biroul de Turism pentru Tineret (BTT) va trece, în curând, la Ministerul Dezvoltării şi Turismului, susţin surse din cadrul companiei.
Un astfel de proiect de hotărâre ar urma să intre pe ordinea de zi a Guvernului în următoarele şedinţe de Guvern, mai susţin sursele citate, care adăugă că discuţiile privind transferul acţiunilor au început încă din luna ianuarie.
Informaţia nu a putut fi confirmată oficial până la închiderea ediţiei.
Societatea BTT deţine numeroase active, dar multe dintre ele fac obiectul unor litigii.
Prin sentinţa penală din octombrie 2006, Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti l-a condamnat pe Liviu Vâclea, fostul şef al BTT, la şase ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată. Principalul capăt de acuzare a fost acela că, în calitate de preşedinte al BTT, Liviu Vâclea a încheiat zeci de contracte de asocieri în participaţiune cu diverse firme, în anii 1999 şi 2000, angajând active importante ale societăţii, fără să aibă mandatul AGA. Prejudiciul societăţii constatat atunci de instanţă a fost de peste două miliarde lei, la nivelul anului 2000.
Conducerea BTT a decis, în 2007, ca unul din cele mai importante active din patrimoniu, Hotelul Forum din Costineşti, să fie inclus într-o asociere în participaţiune cu grupul Perla Majestic, asociere contestată în instanţă de către acţionarul minoritar - SIF Transilvania.
Societatea BTT este listată la secţiunea Rasdaq a Bursei de Valori Bucureşti, are un capital social în valoare de 13,5 milioane de lei, iar ca acţionari: AVAS cu 87,9%, SIF Transilvania cu 10,64% şi alţi acţionari cu 1,43%.