Bursa de la Bucureşti a încheiat şedinţa de ieri în uşoară scădere, cu o corecţie de 0,54% pentru indicele compozit, în vreme ce acţiunile SIF au înregistrat o depreciere de aproape 2,6%, în condiţiile în care bursele europene au avut evoluţii nehotărâte.
Indicele BET, care arată evoluţia celor mai lichide zece titluri listate la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), s-a depreciat cu 0,25%, în şedinţa bursieră de ieri, ajungând la 5.360 puncte, în timp ce indicele BET-FI, care urmăreşte evoluţia preţurilor la care se tranzacţionează acţiunile celor cinci SIF-uri, a înregistrat o corecţie de 2,57%, până la 29.966 puncte. Şi indicele BET-NG, care prezintă evoluţia companiilor energetice cotate la BVB, a consemnat o scădere de 0,57%, ajungând la 711,57 puncte.
Lichiditatea Bursei de Valori Bucureşti s-a cifrat, ieri, la 42 milioane de lei, fiind în creştere faţă de valoarea tranzacţiilor efectuate luni. Rulajul total a fost susţinut, în mare parte, de tranzacţiile cu acţiuni, care au însumat 39,68 milioane lei. Pe piaţa de obligaţiuni, au fost tranzacţionate 83 de titluri de stat, în valoare de 1,02 milioane de lei.
Cele mai lichide trei acţiuni au fost în continuare SIF5 Oltenia, SIF2 Moldova şi "Banca Transilvania" Cluj (simbol TLV), cu tranzacţii cumulate de aproape 20 de milioane lei.
Cele mai tranzacţionate acţiuni din sectorul energetic au fost cele ale companiei "Dafora" Mediaş (simbol DAFR), controlată de omul de afaceri Gheorghe Călburean. Cotaţia de referinţă a coborât cu 2,10%, la 0,14 lei/unitate.
Din sectorul farmaceutic, acţiunile "Biofarm" (simbol BIO) au fost cele mai lichide, rulajul total ridicându-se la 341.685 lei, în timp ce titlurile "Antibiotice" Iaşi (simbol ATB) s-au depreciat cu 3,15%, la 0,615 lei/unitate.