BVB Evoluţie mixtă a indicilor, pe un rulaj de 12,45 milioane euro

ANDREI STAN
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 5 noiembrie 2015

Evoluţie mixtă a indicilor, pe un rulaj de 12,45 milioane euro

Indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au evoluat mixt în şedinţa de tranzacţionare de ieri, pe fondul unei lichidităţi mai mari faţă de ziua anterioară, de 55,38 milioane de lei (12,45 milioane de euro).

Raportul zilnic realizat de firma de brokeraj Prime Transaction arată: "Indicii au avut variaţii foarte mici în şedinţa bursieră de astăzi (ieri, n.r.), motivul nefiind însă o evoluţie apatică a acţiunilor, ci anularea reciprocă a creşterilor şi scăderilor înregistrate de acestea. Indicele BET a avut o creştere uşoară, de doar 0,06%, în condiţiile în care două dintre acţiunile importante din componenţa sa, cele ale OMV Petrom (SNP) şi Fondului Proprietatea (FP), au crescut cu 1,24% şi 0,72%, în timp ce Transgaz (TGN) şi Banca Transilvania (TLV) au avut scăderi de 1,14%, respectiv 1,31%, anulând cea mai mare parte a creşterii primelor două. BET-FI a avut cea mai slabă performanţă pe parcursul zilei, de -0,2%, ca urmare a scăderii cotaţiei SIF Moldova (SIF2) cu 1,82%. BET-BK a avut la rândul său o scădere de 0,19%, cauzată de scăderea cu 2,52% a preţului acţiunilor Erste Bank (EBS). Lichiditatea a scăzut sub 10 milioane de euro pe piaţa de acţiuni, însă nu cu mult, până la 9,5 milioane de euro. Aceasta a fost completată de tranzacţii cu obligaţiuni în valoare de 2,7 milioane de euro".

Indicele BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a urcat cu 0,11%, iar indicele extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a coborât cu 0,03%.

Topul lichidităţii a fost condus de acţiunile "Fondul Proprietatea" (FP), simbol pe care au fost realizate tranzacţii în valoare de 17,93 milioane de lei. Cotaţia FP a crescut la 0,841 lei/unitate.

Titlurile "Banca Transilvania" (TLV) s-au depreciat la 2,635 lei/unitate, în urma unui rulaj de 8,67 milioane de lei.

Tot ieri, au fost schimbate acţiuni "Transgaz" (TGN) de 2,65 milioane de lei, preţul de închidere fiind de 261 lei/unitate.

Locul al patrulea în topul lichidităţii a revenit titlurilor "Romgaz" (SNG), cu un rulaj de 1,7 milioane de lei. Cotaţia SNG s-a depreciat cu 0,17%, ultimul preţ fiind de 29,25 lei/unitate.

Pe piaţa "deal" au fost consemnate, în total, trei tranzacţii. Două dintre acestea, în valoare de 2,16 milioane de lei, au fost realizate cu acţiuni TLV. A mai fost înregistrat un transfer cu titluri TGN, în valoare de 0,52 milioane de lei, în scădere cu 0,76%, la preţul de 262 lei/acţiune.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb