BVB Indicii au închis săptămâna în stagnare

IZABELA SÎRBU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 1 noiembrie 2010

Indicii au închis săptămâna în stagnare

Bursa de Valori de la Bucureşti (BVB) a înregistrat vineri o şedinţă apatică, majoritatea indicilor din piaţă încheind uşor în scădere, în ciuda optimismului prezent pe marile pieţe europene.

Societăţile de investiţii financiare, grupate sub forma indicelui BET-FI, au coborât cu 0,16% faţă de nivelul de referinţă, până la 24.296, în timp ce indicele BET, care arată evoluţia celor mai lichide zece titluri listate la BVB, s-a depreciat cu 0,33%, la 5.282 de puncte.

BET-NG, indicele companiilor energetice, a crescut în schimb cu 0,10%, datorită aprecierilor consemnate de acţiunile "Oil Terminal" Constanţa (simbol OIL), care au închis cu 2,02% mai jos faţă de nivelul de referinţă.

Lichiditatea pieţei reglementate a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) s-a menţinut extrem de scăzută, fiind de numai 5,6 milioane lei.

Cele mai lichide acţiuni au fost cele ale societăţii SIF "Oltenia" (simbol SIF5), care au staţionat la 1,47 lei/acţiune. Astfel, vineri, au fost transferate circa 0,5 milioane de acţiuni, în valoare de 0,8 milioane de lei.

În topul lichidităţii s-au mai clasat şi acţiunile "Erste Group Bank" (simbol EBS), care s-au ieftinit cu 2,48%, la 137,5 lei/acţiune, pe fondul unui rulaj de 0,6 milioane de lei.

Tot vineri au mai fost transferate şi 0,5 milioane de acţiuni emise de "Azomureş" Târgu Mureş (simbol AZO), în valoare de 0,28 milioane de lei, preţul coborând cu 3,42%. Tot din sectorul producătorilor de îngrăşăminte chimice, "Amonil" Slobozia (simbol AMO) a continuat şirul de deprecieri, coborând cu 4,14%, pe fondul unor tranzacţii cu 3,04 milioane de acţiuni.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb