BVB şi RASDAQ Rulaje de numai 3,7 milioane de euro

GABRIELA MĂRĂCINEANU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 21 octombrie 2014

Rulaje de numai 3,7 milioane de euro

Bursa de Valori Bucureşti a înregistrat, ieri, o lichiditate de 16,54 milioane lei (3,74 milioane euro), toţi indicii bursei, cu excepţia BET-FI, fiind în creştere.

Indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni, a marcat un avans de 0,37% la sfârşitul şedinţei de tranzacţionare.

Marcel Murgoci, director de operaţiuni la "Estinvest" Focşani, ne-a declarat că piaţa a încheiat pe un uşor plus, însă pe fondul unei lichidităţi mult mai reduse decât în zilele anterioare.

Domnia sa consideră că piaţa noastră este în expectativă, iar investitorii nu sunt tocmai siguri de faptul că scăderile drastice de joia trecută nu îşi vor continua trendul. Marcel Murgoci spune că aceşti investitori aşteaptă anumite evenimente, nu neapărat de pe piaţa noastră, ci mai mult, de pe pieţele externe.

Simion Tihon, broker la "Prime Transaction", ne-a declarat: "Şedinţa de azi (n.r. ieri) a fost una apatică, volatilitatea pieţelor internaţionale determinând o atitudine precaută a investitorilor pe piaţa noastră".

Domnia sa a mai completat spunând că piaţa a deschis pe o creştere semnificativă, însă, pe masură ce indicii internaţionali au scăzut, şi indicii BVB s-au întors spre variaţii de sub un procent.

Brokerul este de părere că pe piaţă este posibil să se manifeste în continuare o atitudine defensivă, cât timp se menţine agitaţia pe bursele străine.

Acţiunile Fondului Proprietatea (FP) au închis la un preţ de 0,8965 lei/acţiune,cu un plus de 0,17%.

În total, au fost realizate 255 de tranzacţii cu acţiuni FP, la preţuri care au variat între 0,9195/acţiune şi 0,8950 lei/acţiune. Ieri s-au tranzacţionat 5.779.659 de acţiuni ale companiei, în schimbul a 5,22 milioane lei.

Titlurile Romgaz (SNG) au închis ieri la 32,95 lei, marcând o uşoară scădere, de 0,9%.

Acţiunile SNP Petrom s-au depreciat cu 0,26%, la 0,4280 lei/acţiune, iar cele ale Electrica (EL) au marcat o creştere de 0,58%, până la 12,05 lei/titlu.

Indicele BET-NG, al acţiunilor din sectorul energiei, se afla, la sfârşitul şedinţei, în urcare cu 0,01%, în timp ce indicele BET-FI, al acţiunilor celor cinci SIF-uri şi al titlurilor Fondului Proprietatea, marca un minus de 0,01%.

Indicele extins BET-XT a crescut şi el cu 0,32% iar indicele BET-BK avea o evoluţie pozitivă de 0,23%

Pe piaţă Rasdaq, rulajul s-a ridicat la 320.443 lei (72,54 mii euro).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb