BVB Tranzacţii cu acţiuni Hidroelectrica de 340 milioane lei, mai mult decât dublul mediei anului

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 19 iulie 2023

Tranzacţii cu acţiuni Hidroelectrica de 340 milioane lei, mai mult decât dublul mediei anului

Creşteri pentru indicii Pieţei Principale

Valoarea tranzacţiilor derulate ieri cu acţiuni Hidroelectrica (H2O) la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) s-a ridicat la 338,6 milioane de lei, mai mult decât dublul mediei zilnice a anului, de circa 148 milioane de lei. Preţul titlurilor producătorului de energie a urcat cu 1,07 lei, la 113 lei, echivalentul unei evaluări bursiere de 50,8 miliarde lei.

Rulajul total a fost de 416,6 milioane de lei, circa 80% provenind din schimburile cu titlurile producătorului şi furnizorului de energie electrică.

Indicii au avut creşteri, în ton cu evoluţiile din pieţele europene. Indicele compozit BETPlus s-a apreciat cu 0,55%, până la 1.958 de puncte, în vreme ce indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii în acţiuni, a avut un avans procentual similar, până la 2.464 de puncte.

Echipa de la Prime Transaction a notat, în raportul său zilnic: "Toţi indicii pieţei principale au închis şedinţa de tranzacţionare pe plus. Creşterile au fost cuprinse între 0,03% pentru BET-FI şi 0,58% în cazul indicelui BET. BETAeRO s-a corectat cu 0,08%. Valoarea tranzacţiilor a fost de 84,35 milioane euro, în creştere comparativ cu şedinţa de ieri (n.r. luni). Din indicele BET, Transport Trade Services (TTS) continuă trendul pozitiv cu o creştere a cotaţiei bursiere de 5,1%. La polul opus, preţul acţiunilor Purcari Wineries (WINE) a scăzut cu 3,02%".

În piaţa "regular", după Hidroelectrica, în clasamentul valorii tranzacţiilor au urmat acţiunile Banca Transilvania (TLV), ce au cumulat un rulaj de 23,1 milioane de lei, titlurile TLV încheind ziua în creştere cu 0,09%, la preţul de 22,76 lei.

Acţiunile Fondul Proprietatea (FP) au stagnat, la preţul de 1,9 lei, pe fondul unor tranzacţii de 9,2 milioane de lei.

Pe poziţia a patra în topul rulajului s-au situat titlurile OMV Petrom (SNP), ce au urcat cu 1,85%, până la 0,55 lei, în condiţiile unei valori a tranzacţiilor de nouă milioane de lei.

În piaţa "deals" a avut loc un schimb cu titlurile Chimcomplex (CRC), în valoare de 3,7 milioane lei, tranzacţia având loc la preţul unitar de 19 lei, cu 5,56% peste referinţa din piaţa "regular".

Indicele BET-XT, al celor mai lichide 30 de acţiuni ale pieţei noastre, a avut un avans de 0,55%, la 1.138 de puncte, în vreme ce indicele BET-NG, al companiilor energetice şi de utilităţi, a urcat cu 0,95%, până la 1.007 puncte.

Topul celor mai mari creşteri

1. "Prefab" (PREH): +7,45%

2. "Transport Trade Services" (TTS): +5,10%

3. "Turism Felix" (TUFE): +4,14%

4. "Prebet" (PREB): +3,64%

5. "UCM Reşiţa" (UCM): +2,63%

Topul celor mai mari scăderi

1. "Socep" (SOCP): -14,36%

2. "Comelf" (CMF): -6,67%

3. "Promateris" (PPL): -4,67%

4. "BRK Financial Group" (BRK): -4,26%

5. "Carbochim" (CBC): -3,87%

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. La sfârșitul lunii august va fi 120 lei,cel puțin.

    Asa a spus Nostradamus . 

    1. Iar fiul lu' sefu' Nostradamus a spus ca toti talharii din piata romaneasca de capital vor profita de goana fraierilor dupa castiguri usoare.

      In numele sfintelor iluzii, amin! 

    asa va fi! inainte sa sara de 120, va fi tinuta putin pe loc si chiar va scadea spre 100, ca sa scape de toti speculatorii care credeau ca fac 2-3x in 2 saptamani!

    Nu uitati ca toti postacii au spus de anii de zile ca H2O este supra evaluata in portofoliu FP. Si s a vandut ca painea calda asa " supraevaluata " doar pe bursa din RO. Asa lucreaza manipularea, o combinatie de misto uri cu "predictii" negativiste . Nu va luati dupa toti postacii din online sau TV. Asa a fost si cu OMV Petrom ( SNP ) si au panicat piata "vindeti SNP" - scandalul Schengen Austria , cand compania are rezultate bune si intotdeauna a dat dividende. Investitorii mici au crezut manipularea , au vandut, au pierdut. Acum actiunea SNP este cu 25 % mai mult.

    Asa lucreaza manipularea, o combinatie de misto uri cu "predictii" negativiste. Actiunile H2O, FP, SNP sunt actiuni valoroase ce merita tinute . 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb