BVB/GABRIEL ROTARU, INTERCAPITAL INVEST:  "Lichiditatea a continuat să rămână la un nivel destul de scăzut"

GEORGE FORCOŞ
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 29 august 2016

"Lichiditatea a continuat să rămână la un nivel destul de scăzut"

Indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat şedinţa de tranzacţionare de vineri în urcare, în contextul în care a fost înregistrat un volum de tranzacţionare de 12,1 milioane de lei (2,7 milioane euro), mai mic decât joi (4 milioane euro).

Domnul Gabriel Rotaru, trader în cadrul Intercapital Invest, ne-a declarat: "În afara şedinţei de luni, indicele BET s-a menţinut pe durata săptămânii pe o creştere constantă. Aprecierile au fost moderate, excepţie făcând ziua de miercuri când acesta s-a detaşat vizibil, consemnând un nou maxim local. Această apreciere a fost susţinută de mai multe blue chip-uri, care au continuat trendul de creştere într-o formă mai avântată aşa cum a fost cazul acţiunilor BRD, Romgaz sau Transgaz, ultima înregistrând astăzi (vineri, n.r.) un nou maxim istoric, sau într-o formă mai domoală aşa cum s-a văzut în cazul titlurilor Fondul Proprietatea. La un nivel ridicat, rămân acţiunile Banca Transilvania şi Electrica, cu menţiunea că la Electrica consolidarea are loc în apropierea nivelului recent de maxim istoric. Din păcate, aceste aprecieri nu sunt susţinute de volume ridicate, lichiditatea zilnică la BVB continuând să rămână la un nivel destul de scăzut."

Pe piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de acţiunile "Banca Transilvania" (TLV), simbol pe care au fost realizate tranzacţii în valoare de 2,5 milioane de lei. Cotaţia TLV a urcat cu 0,42%, preţul de închidere fiind de 2,385 lei/unitate.

Titlurile "Romgaz" (SNG) au crescut cu 0,64%, la 23,6 lei/unitate, în urma unui rulaj de 2,2 milioane de lei.

Tot vineri, au fost schimbate acţiuni "Fondul Proprietatea" (FP) de 1,8 milioane de lei, preţul de închidere fiind de 0,785 lei/unitate, în stagnare.

Locul al patrulea în topul lichidităţii a revenit titlurilor "SIF Banat Crişana" (SIF 1), cu un rulaj de 1,5 milioane de lei. Cotaţia SIF 1 s-a apreciat cu 0,98%, ultimul preţ fiind de 1,65 lei/unitate.

Pe piaţa "deal" nu s-au înregistrat tranzacţii în şedinţa de vineri.

Indicele BET, care arată evoluţia celor mai lichide zece acţiuni, a crescut cu 0,33%, iar indicele BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a sporit cu 0,32%.

Indicele BET-FI, al SIF-urilor plus Fondul Proprietatea, s-a apreciat cu 0,32%.

Indicele extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a urcat cu 0,34%, iar indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a crescut cu 0,23%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb