CA al ELCEN a decis intrarea în insolvenţă a societăţii

L.B.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 22 septembrie 2016

CA al ELCEN a decis intrarea în insolvenţă a societăţii

Actualizare 19:20

Consiliul de Administraţie (CA) al ELCEN a decis astăzi înaintarea cererii de intrare în insolvenţă către Tribunalul Bucureşti, informează un comunicat al companiei.

"Având în vedere situaţia financiară a Electrocentrale Bucureşti SA şi datoriile înregistrate la furnizorii şi distribuitorii de combustibil, servicii şi produse, situaţie generată de neîncasarea contravalorii pentru marfa livrată, de la RADET Bucureşti, şi luând în considerare decizia Consiliului de Administraţie al Regiei, Consiliul de Administraţie al ELCEN a decis, astăzi, înaintarea cererii de intrare în insolvenţă a societăţii către Tribunalul Bucureşti", se arată în comunicat.

Decizia luată în cadrul şedinţei de astăzi derivă din necesitatea reorganizării societăţii, dar şi din cea de a asigura continuitatea producerii şi furnizării agentului termic pentru locuitorii din Bucureşti, motivează compania.

În acest moment, datoriile totale ale ELCEN au ajuns la aproximativ 1,6 miliarde de lei, iar creanţele înregistrate de RADET însumează aproximativ 3,6 miliarde de lei.

Conducerea RADET a fost mandatată ieri să deschidă procedura insolvenţei, potrivit unui proiect de hotărâre adoptat în şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

(S.A.)

------------

Producătorul de energie electrică şi termică Elcen, îşi cere astăzi insolvenţa, potrivit Digi24.ro.Miercuri, Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat intrarea în insolvenţă a Regiei de Distribuţie a Energiei Termice din Bucureşti (RADET).

ELCEN e presată de datoriile pe care le are către furnizorii de gaze. Este vorba de peste 300 de milioane de lei, dintre care una de 147 de milioane de lei, o datorie către Distrigaz.

Banii pe care ELCEN îi primea de la RADET, pentru producerea de energie, nu vor mai veni, astfel se vede nevoită să ia aceeaşi măsură.

Odată ce judecătorul va aproba această decizie de intrare în insolvenţă, ELCEN nu va mai trebui să plătească dobânzi, penalităţi către furnizorii de gaze, conform aceleiaşi surse.

În mod normal insolvenţa durează între un an şi doi ani.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Sa urmeze si ROMGAZ si atunci previziunile doamnei Firea s-au adeverit: bucurestenii vor avea furnizarea cadurii/apei calde asigurate.  

    1. Hai ca asta ar fi ceva...romgaz in insolventa si inchidem bvb ul

    Insolventa ELCEN va duce la marirea pretului la gaze pentru recuperarea sumelor. Bucurestenii vor plati direct la Romgaz. Atunci sa vedem daca se mai tine cu firea doamna Firea....

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9728
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4760
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3165
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.6244

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb