CAMERA DEPUTAŢILOR: Absenteism de peste 50% la dezbaterea despre absorbţia fondurilor europene

V.B.
Fonduri Europene / 7 aprilie 2014

Absenteism de peste 50% la dezbaterea despre absorbţia fondurilor europene

Update 18:57 Ponta îl acuză pe Băsescu de bugetul mic din fondurile europene

Premierul Victor Ponta l-a acuzat, în plenul Camerei Deputaţilor, pe preşedintele Traian Băsescu, de faptul că România are cel mai mic buget din fonduri europene din UE pe cap de locuitor. Domnia sa susţine că preşedintele Băsescu a fost un slab negociator şi a acuzat că guvernările PDL s-au făcut remarcate prin gradul mare de corupţie şi prin suspendarea a 5 programe operaţionale.

Nazare: "Domnule Ponta, aveţi o capacitate extraordinară de a minţi"

În replică la acuzaţiile premierului Victor Ponta, deputatul PDL Alexandru Nazare a spus: "Aveţi o capacitate extraordinară de a minţi! Vă minţiţi şi pe dumneavoastră dimineaţa, când vă uitaţi în oglindă".

Domnia sa a menţionat că suspendarea programelor operaţionale s-a făcut în guvernarea Ponta 1 şi că nu au fost cauzate de corupţie şi de nerespectarea planului agreat.

---

Camera Deputaţilor a înregistrat un absenteism de peste 50% la şedinţa de astăzi privind fondurile europene.

Fotografia ataşată articolului a fost făcută în urmă cu puţin timp în sala de plen a Camerei Deputaţilor.

O dezbatere pe tema fondurilor europene are loc astăzi în Camera Deputaţilor, la solicitarea grupului parlamentar al PDL, care i-a adresat şi premierului Victor Ponta invitaţia să participe şi să explice cum intenţionează să cheltuie fondurile europene în perioada 2014-2020, transmit surse din presă.

Pe 25 martie, deputatul PDL Alexandru Nazare a declarat: "Practic, astăzi, Ministerul Fondurilor Europene a primit atribuţii de negociere a Acordului de Parteneriat. Mi se pare revoltător că până astăzi n-a avut astfel de atribuţii. Azi-dimineaţă, l-am auzit pe premierul Ponta cum povestea despre negocieri, despre valori pe fonduri europene, despre cum s-a făcut negocierea şi ce planuri are. Nouă ni se pare revoltătoare această negociere. România pierde prin modul în care Guvernul Ponta gestionează Acordul de Parteneriat şi fondurile pe 2014-2020. PDL a decis să solicite, în temeiul articolului 182 din Regulament, o dezbatere pe tema fondurilor europene. Deci îl chemăm săptămâna viitoare pe Ponta în Parlament. Să vină să ne explice cum vrea să cheltuim banii pe 2014-2020".

Democrat-liberalul a explicat că PDL are trei soluţii de absorbţie a banilor europeni în intervalul 2014-2020: programe regionale, debirocratizarea sistemului de utilizare a fondurilor europene şi un program dedicat celei mai sărace regiuni a României.

În replică, prim-ministrul Victor Ponta a afirmat, în aceeaşi zi, că vine "cu drag" în Parlament la dezbateri, dar la cea solicitată de deputaţii PDL pe tema fondurilor europene nu ar dori să-şi "piardă timpul", având în vedere "competenţa" în domeniu demonstrată de guvernarea democrat-liberală.

Şeful Executivului a detaliat: "E ca leprosul care vorbeşte de oamenii sănătoşi. Păi, ce să-mi spună PDL? Ei ne-au lăsat guvernarea cu 7% (absorbţie a fondurilor europene - n.r.). Noi avem 34%. Ce să mă-nveţe ei? Ce să nu fac, probabil. Eu vin la toate dezbaterile, dar, totuşi, chiar au lapsus de memorie. Ce li se-ntâmplă? Tocmai am prezentat astăzi, am fost la o dezbatere. Fără să mai vorbesc despre ei, că vorbesc degeaba de PDL. 7% era absorbţia şi toate programele operaţionale blocate. Astăzi, sunt toate deblocate şi suntem la 34%. Altfel, vorbesc cu drag şi vin de fiecare dată, dar, totuşi, nu aş vrea să îmi pierd timpul cu nişte indivizi despre a căror competenţă cred că ne-am lămurit cu toţii. (...) Chiar sunt total neserioşi, am impresia".

Prim-ministrul participase la forumul "Fonduri europene 2014-2020: Noile mecanisme pentru creşterea ratei de absorbţie".

Pe 25 martie, deputaţii au aprobat, în plen, preluarea de către Ministerul Fondurilor Europene a Autorităţii de Management POS CE de la Ministerul Economiei şi a Autorităţii de Management POS DRU de la Ministerul Muncii, prin adoptarea proiectului de lege privind aprobarea OUG 9/2014 pentru aprobarea unor măsuri de eficientizare a sistemului de gestionare a instrumentelor structurale.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb