Camera Deputaţilor respinge amânarea dezbaterii legii offshore

Filip Bodoc
Politică #Legislatie / 24 octombrie 2018

Sursa foto: Twitter

Sursa foto: Twitter

Actualizare Deputatul USR Cristina Prună: Cifrele transmise de MFP pe legea offshore denotă lipsă de viziune pentru viitorul României.

Deputatul USR Cristina Prună a declarat astăzi că cifrele transmise în comisiile de specialitate de Ministerul Finanţelor privind legea offshore denotă ''amatorism economic'' şi lipsă de viziune pentru viitorul României.

"Trebuia să vedem ce poate face România pentru a-şi dezvolta industria petrochimică, industria consumatoare de gaz, să vedem cât timp avem să ne extindem reţelele de gaze la nivel naţional, să vedem ce facem cu consumatorii vulnerabili. (...) S-a vorbit foarte mult de un preţ de referinţă de 130 de lei, însă nu s-a vorbit de preţul de vânzare pe piaţa internă la care de fapt se aplică impozitul special şi dacă preţul stagnează, dacă el creşte, ce se întâmplă. Trebuia să se vină cu scenarii reale pentru aceste exploatări de gaze", a spus Prună, în plenul Camerei Deputaţilor, la dezbaterile pe proiectul legii offshore.

Ea a adăugat că USR a venit cu o viziune pe impozitul suplimentar - să se ducă banii colectaţi de aici în investiţii, în industria petrochimică, în extinderea reţelelor de gaze.

(F.B.)

------

Actualizare - Deputaţii au adoptat, astăzi, un amendament al PNL la proiectul legii offshore potrivit căruia titularilor acordurilor petroliere aflate în curs de executare li se aplică regimul fiscal specific destinat activităţii de explorare, dezvoltare, exploatare şi abandonare, desfăşurate în baza acordurilor existente la data intrării în vigoare a actului normativ.

Potrivit textului adoptat, "titularilor acordurilor petroliere referitoare la perimetrele petroliere offshore, aflate în curs de executare la data intrării în vigoare a prezentei legi, li se aplică pe toată perioada derulării acestora nivelul de redevenţă, cotele procentuale de redevenţă petrolieră, pragurile de producţie brută aferentă acestor cote şi regimul fiscal specific aplicabil activităţii de explorare, dezvoltare, exploatare şi abandonare, desfăşurate în baza acordurilor existente la data intrării în vigoare a prezentei legi".

Amendamentul a fost propus de deputatul PNL Virgil Popescu, el precizând că acesta asigură stabilitate şi predictibilitate. "Este vorba de un principiu la care PNL ţine foarte mult şi este nenegociabil - e vorba de principiul stabilităţii şi predictibilităţii. Nu putem avea pretenţii de a avea investiţii de a fi o ţară credibilă dacă nu avem predictibilitate şi stabilitate", a spus Popescu.

(V.D.)

--------

Camera Deputaţilor a respins astăzi solicitarea de amânare a dezbaterii proiectului de lege privind operaţiunile petroliere offshore.

Deputatul USR Tudor Benga a declarat că este ''aberant'' ca acest proiect de mare importanţă să intre atât de curând în dezbaterea plenului, având în vedere că abia ieri raportul a fost aprobat în comisiile de specialitate.

"Trebuie să avem cifrele asumate de statul român. Să lăsăm o săptămână ca aceste cifre să fie trecute şi prin filtrul opiniei publice", a spus Benga conform Agerpres.

Deputatul PNL Virgil Popescu a susţinut această propunere, menţionând că dezbaterile din comisii au fost "un simulacru". Plenul Camerei a respins propunerea de amânare a dezbaterii, înregistrându-se 114 voturi ''împotrivă'' şi 28 ''pentru''.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. gazele sint ale noastre iar aceste companii presteaza un serviciu de a le extrage, nu pot sa impart profitul pe din doua pe ceva ce imi apartine , ginditi-va putin , romania trebuie sa ia partea leului 80% sa zicem , nu-ti convine la revedere, asteptam sa facem noi rost de tehnologie , ce e atita graba, am ajuns sa depindem asa mult de extragerea lor?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb