"Carpatica" preia conducerea în topul câştigurilor

A.A.
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 10 mai 2011

"Carpatica" preia conducerea în topul câştigurilor

Investiţiile în piaţa de capital au continuat să aducă pierderi, în perioada 6 aprilie - 6 mai, principalii indici fiind în scădere.

Indicele BET-FI, al celor cinci societăţi de investiţii financiare, s-a diminuat cu 6,63%, în intervalul analizat.

Indicele BET, al celor mai lichide zece companii listate, s-a depreciat uşor cu 2,99%, iar indicele BET-XT, indicele primelor 25 de societăţi de la Bursa de Valori Bucureşti, inclusiv SIF-urile, a pierdut 3,83%.

Topul randamentelor a fost condus de acţiunile "Banca Comercială Carpatica" (simbol BCC), care s-au apreciat cu 13,81%

Banca Comercială Carpatica (BCC) vrea să activeze în domeniul leasingului financiar, pentru a-şi completa şi diversifica gama de servicii ca alternativă la creditele de investiţii, dar aşteaptă aprobarea Băncii Naţionale a României.

BCC estimează pentru acest an un profit net de 1,5 milioane lei, în contextul reducerii veniturilor cu 23%, la 573,9 milioane lei, şi scăderii cheltuielilor cu 37%, la 572,4 milioane lei.

Potrivit celor mai recente raportări, omul de afaceri Ilie Carabulea deţine 41,29% din titlurile băncii, iar unul dintre partenerii de afaceri ai acestuia, Corneliu Tănase, are 11,21% din acţiuni.

La capitolul fonduri de investiţii, cel mai bun plasament a fost reprezentat de "Raiffeisen Monetar", care a adus investitorilor ce şi-au plasat economiile în astfel de unităţi de fond un profit de 0,17%.

Tradiţionaliştii care au preferat, la 6 aprilie, să constituie depozite în euro la "Banca Comercială Carpatica" şi la "ATE Bank" au obţinut randamente uşoare, de 0,29%. Inves-titorii care s-au hotărât să constituie depozite în lei la bănci s-au dovedit inspiraţi, înregistrând câştiguri şi la această categorie de plasament. Aceştia ar fi raportat o creştere uşoară, de 0,24% a economiilor, dacă ar fi optat pentru "Piraeus Bank", care a avut cea mai bună ofertă de pe piaţă.

Cei care au preferat să-şi păstreze banii "la ciorap" au consemnat deprecieri uşoare, de 0,42%.

Cotaţia aurului a câştigat 0,47% în perioada analizată, BNR afişând un curs de aproximativ 137 lei/gram. În prezent, uncia de aur se tranzacţionează în jurul preţului de 1500 dolari.

Precizare:

Randamentele plasamentelor analizate la această rubrică sunt raportate la moneda europeană. Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament.

Fondurile de investiţii luate în calcul pentru această analiză se găsesc la pagina 14. Articolul nu reprezintă o sugestie de investiţii.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8074
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2778
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8878
Gram de aur (XAU)Gram de aur420.3419

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb