CDR: Retragerea proiectelor Codului Fiscal şi al Procedurii Fiscale generează suspiciuni

E.D.
Macroeconomie / 17 iulie 2014

Coaliţia pentru Dezvoltarea României (CDR) consideră că retragerea de pe site-ul MFP a proiectelor Codului Fiscal şi a celui de Procedură Fiscală fără consultarea mediului de afaceri şi a părţilor afectate de modificările propuse, este de natură a genera suspiciuni serioase cu privire la conţinutul final al acestor documente.

Potrivit unui comunicat remis astăzi redacţiei, organizaţiile reunite sub egida CDR susţin proiectul de rescriere a Codului Fiscal şi doresc ca acest proces să fie transparent şi deschis.

"CDR apreciează dorinţa autorităţilor române de a limita extinderea poverii fiscale şi de a adopta măsuri care să contribuie la continuarea creşterii economice, însă atrage atenţia că aceste deziderate de o importanţă crucială pentru schimbarea fundamentală a mediului economic actual pot fi atinse doar printr-o cooperare constantă cu mediul de afaceri şi societatea civilă", se menţionează în document.

Concluzionând, Coaliţia pentru Dezvoltarea României solicită autorităţilor române repunerea spre analiză şi dezbatere publică a proiectelor privind Codul Fiscal şi a celui de Procedură Fiscală.

Sâmbătă, Ministerul Finanţelor a anunţat că a retras, la solicitarea premierului Ponta, proiectele Codului Fiscal şi Codului de Procedură Fiscală, pentru ca acestea să fie analizate în cadrul Guvernului înainte de începerea dezbaterii publice.

Potrivit proiectului noului Cod Fiscal, persoanele fizice care deţin clădiri cu o altă destinaţie decât cea de locuinţă treabuia să plătească un impozit reprezentând până la 2% din valoarea impozabilă, iar impozitul pe maşini urma a fi majorat semnificativ, de două ori şi jumătate în cazul autoturismelor cu motorizări de până la 1.600 centimetri cubi, pentru motoare maimari impozitul urmând însă să scadă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

08 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9771
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5290
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2985
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9304
Gram de aur (XAU)Gram de aur384.5900

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb