Ceferiştii protestează azi în Bucureşti

F.A.
Companii #Transporturi / 29 aprilie 2009

Aproximativ 10.000 de ceferişti vor protesta, azi, în Bucureşti, în intervalul orar 10.30 - 14,30, participanţii la miting pichetând clădirea Ministerului Transporturilor, apoi vor pleca, în marş, pe traseul Gara de Nord, Calea Griviţei, Str. Polizu, Str. Buzeşti, Piaţa Victoriei, Calea Victoriei, Str. Gheorghe Manu, Str. Occidentului, Str. Polizu, Calea Griviţei, Gara de Nord.

Sindicaliştii cer asigurarea locurilor de muncă şi renunţarea la cele 12.000 de disponibilizări fără protecţie socială, anunţate de Ministerul Transporturilor.

"Solicităm oprirea falimentării sistemului feroviar, asigurarea siguranţei circulaţiei pe calea ferată, prin finanţarea corectă a acesteia, precum şi condiţii de muncă decente", a declarat Iulian Măntescu, preşedinte al Federaţiei Mecanicilor de locomotivă.

Conform subsecretarului de stat în Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii. Constantin Axinia, doar un număr de 3.781 de salariaţi ai companiilor de căi ferate vor fi trimişi acasă în 2009, aceştia fiind angajaţii celor trei companii care îndeplinesc condiţiile de pensionare sau au fost deja pensionaţi.

"Nu ştiu de unde au scos sindicatele cifra de 12.000 de salariaţi ce vor fi disponibilizaţi, pentru că în acest an noi vom trimite acasă 3.494 de salariaţi pensionabili şi 287 de pensionari. Asta reprezintă circa şase la sută din numărul total de angajaţi ai companiilor de căi ferate", a spus Constantin Axinia.

"Am avut la dispoziţie două variante, fie să renunţăm la sporuri şi prime şi toţi salariaţii să aibă acelaşi nivel de salarizare, fie reducem cheltuielile cu 20 la sută prin păstrarea salariilor şi a sporurilor din prezent, dar reducând numărul de salariaţi", a mai precizat Axinia.

La protest participă sindicaliştii din Alianţa Naţională Sindicală Feroviară (formată din Federaţia Naţională Feroviară Mişcare Comercial , Federaţia Drum de Fier, Federaţia Ramurii Vagoane din România, Federaţia Sindicatelor Transportatorilor Feroviari, Federaţia Automatizări Feroviare, Federaţia TELCOM ) şi din Federaţia Mecanicilor de Locomotivă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb