CEL MAI BUN PLASAMENT 5-12 FEBRUARIE "Banca Transilvania", cel mai bun randament din BET

ADINA LATEŞ
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 17 februarie 2016

"Banca Transilvania", cel mai bun randament din BET

Titlurile "Băncii Transilvania" (TLV) au înregistrat, în perioada 8 -15 februarie, o apreciere de 1,44%, faţă de moneda euro, reprezentând cel mai bun plasament din indicele BET, dar şi din indicele extins BET-XT, în condiţiile în care aceştia au avut evoluţii negative.

"Banca Transilvania" (TLV) a obţinut anul trecut un profit net de 2,42 miliarde lei, incluzând câştigul din achiziţia Volksbank România, de 1,65 miliarde lei, iar activele băncii au urcat cu 32,6%, la 47,24 miliarde lei, din care creşterea organică a reprezentat peste 10%, potrivit rezultatelor preliminare publicate luni pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti.

Per total, principalii indici ai Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au rămas pe minus, în perioada 5-12 februarie, raportat la moneda euro, pe fondul evoluţiilor din pieţele străine.

În intervalul analizat, indicele BET, al celor mai lichide zece companii listate, a scăzut cu 1,53%, iar indicele extins BET-XT a coborât cu 1,89%. BET-FI, indicele SIF-urilor plus Fondul Proprietatea, s-a depreciat şi el, cu 1,89%, cel mai puţin în cadrul indicelui scăzând titlurile "Fondul Proprietatea" (-1,89%).

Pe piaţa de capital, cele mai mari aprecieri au fost înregistrate de acţiunile "Turbomecanica", care au urcat cu 13,73%, "Oltchim", care au crescut cu 11,27% şi titlurile "Prebet" (+8,74%)

"Turbomecanica" a încheiat anul trecut cu un profit de 3,64 milioane lei, comparativ cu o pierdere de 3,5 milioane lei raportată în 2014, conform datelor remise luni Bursei de Valori Bucureşti.

Combinatul "Oltchim" Râmnicu Vâlcea a avut anul trecut un profit net preliminat de 2,308 miliarde lei, determinat de anularea datoriilor, de la pierderi de 459,32 milioane lei în anul 2014, potrivit unui comunicat transmis vineri Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Pe segmentul fondurilor de investiţii, titlurile "Raiffeisen Benefit" au oferit un randament de 1,63%, în perioada 8-15 februarie, raportat la euro. Topul fondurilor a fost completat de fonduri cu venit fix, în condiţiile în care perioada analizată a fost dominată de volatilitate. Astfel, titlurile "FDI Carpatica Obligaţiuni" au crescut cu +0,19%, iar acţiunile "BT Obligaţiuni" au înregistrat un plus de 0,19%.

Pe piaţa bancară, Bancpost ar fi adus cele mai bune dobânzi, atât la depozitele în euro (+0,02%), cât şi la cele în lei (0,16%) În perioada analizată, aurul a înregistrat o apreciere cu 2,68% faţă de euro, la cursul BNR. În acest interval, leul s-a apreciat cu 0,12% faţă de moneda unică.

Precizare: Randamentele plasamentelor analizate la această rubrică sunt raportate la moneda europeană. Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament, fără a fi luată în calcul lichiditatea tranzacţiilor. Piaţa AeRO nu este luată în calcul. Valorile unitare ale fondurilor mutuale utilizate în analiză sunt cele aferente perioadei precizate în grafic.

Articolul nu reprezintă o sugestie de investiţii.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Gata , " marele " IMPACT nu mai e ? A disparut ? A revenit la normal ca in cazul rezultatelor financiare pe 2015 , adica PIERDERE !

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb