CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 17-24 AUGUST Romgaz, cel mai rentabil emitent din BET

A. I.
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 28 august 2017

Romgaz, cel mai rentabil emitent din BET

Marcând un avans de 2,48% în ultima săptămână (intervalul de timp 17-24 august), cotaţia producătorului de gaze naturale Romgaz (SNG) reprezintă titlurile cu cea mai bună evoluţie din BET, principalul indice al Bursei de Valori Bucureşti (BVB), în perioada menţionată.

După corecţia preţului din data ex-dividend, acţiunile SNG au crescut de la minimul de 26,5 lei/titlu înregistrat pe 4 iulie, până la maximul 31,45 lei/unitate, valoare consemnată în 22 august. Astfel, cotaţia SNG se află pe un trend ascendent atât pe termen scurt (un orizont de timp de până în trei săptămâni), cât şi pe termen mediu (un orizont de timp de până în trei luni), caracterizat printr-o secvenţă de maxime şi minime în creştere.

Tendinţa a fost ajutată şi de rezultatele financiare semestriale bune publicate de către societate pe data de 11 august, profitul net înregistrat de SNG în primele şase luni din 2017 fiind de 868 milioane de lei, cu 41,1% mai mare faţă de nivelul înregistrat în perioada similară a anului trecut.

De altfel, trendul titlurilor SNG este puternic, nivelul indicatorului Average Directional Index (indicator tehnic ce cuantifică tăria unei trendinţe) situându-se, în ultima perioadă, peste valoarea de 30, şi având panta în creştere, ceea ce semnifică existenţa unui trend robust.

Prin urmare, creşterea titlurilor SNG din intervalul avut în vedere se înscrie într-un context pozitiv mai amplu, dat atât de factori fundamentali, cât şi tehnici.

În perioada 17-24 august, titlurile producătorului de gaze naturale au înregistrat patru zile de apreciere şi două de scădere, acestea din urmă apărând pe 23 şi 24 august, ultimele zile avute în vedere.

Ponderea titlurilor SNG în principalul indice de acţiuni al pieţei, BET, care s-a apreciat cu 0,04% în intervalul de timp menţionat, este de 9,79%.

Indicele BET-FI, al celor cinci SIF-uri plus Fondul Proprietatea s-a apreciat cu 0,59%, raportat la moneda euro, în perioada 17-24 august, reprezentând coşul de acţiuni cu cea mai mare apreciere dintre cei analizaţi.

Cea mai bună evoluţie din componenţa indicelui financiar a fost obţinută, în intervalul de timp menţionat, de acţiunile SIF Muntenia (SIF4), care au crescut cu 2,69%, în raport cu moneda europeană.

Joi, 24 august, titlurile SIF4 au urcat cu 0,93%, fiind transferate 286.648 de acţiuni, peste media celor 20 de zile anterioare de aproape 117.600 de unităţi.

Indicele BET-XT, al celor mai lichide 25 de companii de la BVB, a crescut cu 0,21%, în perioada 17-24 august, raportat la moneda euro.

Din cadrul acestuia, cea mai bună evoluţie au avut-o, din nou, acţiunile Impact Developer & Contractor (IMP), a căror cotaţie a crescut cu 18,06%, în intervalul de timp menţionat.

Pe data de 24 august, titlurile IMP s-au apreciat cu 1,42%, fiind transferate 21.173 de acţiuni, sub media celor 20 de zile anterioare, de aproximativ 98.400 de unităţi.

De menţionat că ponderea titlurilor IMP în indicele extins este doar de 0,23%.

Clasamentul celor mai rentabile acţiuni de la BVB este condus, în continuare, de titlurile IMP.

Locul al doilea în topul randamentelor de la BVB a revenit acţiunilor Rompetrol Well Services (PTR), care au urcat cu 10,27%, iar poziţia a treia a fost ocupată de titlurile Turbomecanica (TBM), a căror apreciere a fost de 9,87%, în perioada menţionată.

Clasamentul fondurilor de investiţii, în perioada 16-23 august, este condus de titlurile Certinvest BET-FI Index, cu o apreciere de 3,76%.

Pe locul al doilea, în acest top, s-a situat FDI Napoca, ce a înregistrat o creştere de 1,25%, în timp ce poziţia a treia a fost ocupată de titlurile Certinvest XT Index, care au urcat cu 0,7%.

Depozitele bancare în euro au avut un randament de 0,02%, în intervalul de timp 17-24 august, în timp ce depozitele în lei au avut un randament negativ, de 0,11%, în perioada menţionată.

Cotaţia aurului a scăzut cu 0,54%, iar cursul monedei naţionale în raport cu euro s-a depreciat 0,15%, în intervalul de timp menţionat.

Moneda digitală Bitcoin a crescut cu 0,28%, în raport cu moneda euro, în perioada 17-24 august.

Conform CoinDesk Price Index (indice ce reprezintă o medie a preţurilor criptomonedei la principalele burse din lume), vineri, în jurul orei 9:30, criptovaluta se tranzacţiona în apropierea nivelului de 3.670 de euro (aproximativ 13.250 lei, la cursul de schimb de vineri, de 4,5869 lei, pentru un euro).

Tot vineri, la ora menţionată, capitalizarea de piaţă a criptomonedei era de aproape 60,68 miliarde de euro, potrivit site-ului "coinmarketcap.com".

Precizare:

Randamentele plasamentelor analizate la această rubrică sunt raportate la moneda europeană. Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament, fără a fi luată în calcul lichiditatea tranzacţiilor. Piaţa AeRO nu este luată în calcul. Valorile unitare ale fondurilor mutuale utilizate în analiză sunt cele aferente perioadei precizate în grafic. Articolul nu reprezintă o sugestie de investiţii.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8074
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2778
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8878
Gram de aur (XAU)Gram de aur420.3419

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb