CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 18-25 MARTIE 2016 "Conpet", creştere de 12,41% după propunerea unui dividend brut de 7,79 lei/acţiune

ADINA LATEŞ
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 29 martie 2016

"Conpet", creştere de 12,41% după propunerea unui dividend brut de 7,79 lei/acţiune

Titlurile transportatorului de ţiţei "Conpet" Ploieşti (COTE) au înregistrat, în perioada 18-25 martie, un avans de 12,41%, în condiţiile în care indicii bursieri au fost pe minus.

Domnul Alexandru Chiriluş, trader la SSIF Intercapital Invest, ne-a declarat: "În cazul Conpet (COTE), creşterea s-a datorat convocatorului publicat de către emitent în care s-a propus de către C.A. un dividend brut de 7,29 lei pe acţiuni şi un dividend special de 8,35 lei pe acţiune, randamentul fiind de 19% la ultimul preţ de tranzacţionare".

Locul al doilea în topul creşterilor de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a revenit titlurilor "Electroputere" (+11,8%), acestea fiind urmate de acţiunile "SSIF BRK Financial Group", care au consemnat o apreciere de 7,56%, raportată la euro.

"Electroputere" Craiova, compania ce are ca obiect de activitate fabricarea motoarelor, generatoarelor şi transformatoarelor electrice, a încheiat anul 2015 cu pierderi de 14,47 milioane lei, în scădere faţă de cele raportate la finele anului 2014, de 35,97 milioane de lei, potrivit datelor financiare transmise Bursei de Valori Bucureşti.

Firma Al-Arrab Contracting Company Limited deţine pachetul majoritar de acţiuni Electroputere, la 31 decembrie 2015, de 95,53%.

"Romgaz", cel mai bun randament din BET

Acţiunile "Romgaz" (SNG) au înregistrat, în perioada 18-25 martie, o apreciere de 2%, faţă de moneda euro, reprezentând cel mai bun plasament din indicele BET.

Consiliul de Administraţie "Romgaz" (SNG) a propus acţionarilor distribuirea unui dividend brut de 2,7 lei/unitate, din profitul pe anul trecut. Adunarea Generală a Acţionarilor SNG este convocată pe 28/29 aprilie, potrivit unui raport remis BVB. Conform propunerii conducerii, dividendele cuvenite acţionarilor pentru anul 2015 sunt în sumă de 1.040.640.480 lei.

Profitul Romgaz înainte de impozitare a scăzut, de la valoarea înregistrată în 2014 de 1,79 miliarde lei, cu 18,40%, ajungând, anul trecut, la 1,46 miliarde lei.

Indicii BVB au fost în scădere, în perioada menţionată, pe fondul evoluţiilor din pieţele străine. Astfel, indicele BET, al celor mai lichide zece companii listate, s-a depreciat cu 0,9%, iar indicele BET-XT a coborât cu 0,84%.

BET-FI, indicele SIF-urilor plus Fondul Proprietatea, a scăzut cu 1,2%, raportat la euro, cel mai bine din cadrul indicelui plasându-se titlurile "Fondul Proprietatea" (+0,27%)

În perioada 14-18 martie, Fondul Proprietatea (FP) a achiziţionat 5,4 milioane de acţiuni şi certificate de depozit (GDR-uri) proprii cu o valoare totală de 4 milioane de lei, potrivit unui raport remis BVB.

Trei fonduri administrate de ERSTE Asset Management, în top

Pe segmentul fondurilor de investiţii, "YOU INVEST Active RON" a înregistrat o creştere de 0,47%, raportată la moneda europeană, fiind cel mai profitabil fond de pe Bursa de Valori Bucureşti (BVB), în perioada 17-24 martie.

Topul fondurilor a fost completat de "YOU INVEST Solid RON", cu o creştere de 0,44%, şi "YOU INVEST Balanced RON", cu un avans de 0,42%.

În intervalul18-25 martie, cotaţia aurului a scăzut cu 2,14%, la cursul BNR, în timp ce moneda naţională s-a apreciat faţă de euro cu 0,14%.

Tradiţionaliştii, care ar fi preferat să îşi ţină banii la bancă, în perioada analizată, ar fi obţinut cele mai bune rezultate la Bancpost, atât pentru sumele în lei (+0,18%), cât şi pentru cele în euro (+0,02%).

Precizare:

Randamentele plasamentelor analizate la această rubrică sunt raportate la moneda europeană. Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament, fără a fi luată în calcul lichiditatea tranzacţiilor. Piaţa AeRO nu este luată în calcul. Valorile unitare ale fondurilor mutuale utilizate în analiză sunt cele aferente perioadei precizate în grafic. Articolul nu reprezintă o sugestie de investiţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb