CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 18 IUNIE-18 IULIE 2014 Plus de 5,62% pentru acţiunile Transgaz

Gabriela Mărăcineanu
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 22 iulie 2014

Plus de 5,62% pentru acţiunile Transgaz

Acţiunile Transgaz (TGN) au înregistrat o creştere de 5,62%, raportat la moneda europeană, în perioada 18 iunie-18 iulie, plasându-se pe primul loc în topul randamentelor companiilor ce compun indicele BET.

Transgaz a avut în primul trimestru un profit net de 248.803 lei, cu 37,03% mai mare decât rezultatul din martie 2013 (181.563 lei), pe fondul creşterii veniturilor totale cu 15% faţă de realizarile perioadei similare a anului trecut, în timp ce cheltuielile totale au crescut doar cu 3%.

Acţiunile TGN au deschis acest an la un preţ unitar de 185,4 lei, crescând până la 18 iulie cu 11,24%. Preţul maxim al titlurilor companiei în acest an a fost atins pe 4 iulie, când unele tranzacţii se desfăşurau la 214 lei/unitate, potrivit site-ului Bursei de Valori Bucureşti.

În data de 7 iulie, societatea a comunicat plata dividendelor aferente anului trecut, în valoare de 17,58 lei/acţiune.

Acţionarul majoritar al companiei este statul roman, cu o participaţie de 58,51%, restul de 41,49% fiind în controlul altor acţionari.

Pe locul secund în topul randamentelor companiilor din BET s-a clasat OMV Petrom (SNP) cu o creştere de 4,37%, iar pe cel de-al treilea loc, Transelectrica (TEL) cu un plus de 4,21%. Per total, indicele BET, care urmăreşte cele mai lichide zece companii listate, a urcat cu 0,58 procente în intervalul analizat.

Cele mai bune randamente în perioada 18 iunie-18 iulie, au fost oferite de catre MJ Maillis (MJM), care a marcat o creştere de 61,78%, Retrasib (RTRA), cu un avans de 25,87% şi Impact (IMP), ale cărui titluri s-au apreciat cu 17,88%.

Indicele SIF-urilor şi al Fondul Proprietatea, BET-FI a înregistrat o creştere de 2,84%, în perioada 18 iunie-18 iulie 2014.

Titlurile SIF4 Muntenia au avut cea mai bună performanţă din indice (+5,55%).

În ceea ce priveşte BET-XT, care reprezintă evoluţia preţurilor celor mai lichide 25 de companii tranzacţionate pe BVB, inclusiv SIF-urile, acesta a crescut cu 0,83%, prima poziţie între companiile ce îl compun fiind ocupată de titlurile Impact.

Pe segmentul fondurilor de investiţii, cele mai bune plasamente au fost reprezentate de fondurile Certinvest BET-FI Index (+3,28%), FDI STK Europe (+1,87%) şi Fortuna Clasic (+1,65%).

Romanian International Bank a oferit, în continuare, cel mai bun randament al depozitelor în lei, însă a fost unul negativ, de -0,54%, din cauza deprecierii leului cu 0,83% faţă de euro. Marfin Bank a oferit cel mai bun randament pentru depozitele în euro, de + 0,19%.

Aurul a crescut, în perioada 18 iunie-18 iulie 2014, cu 3,49% faţă de euro.

Precizare

Randamentele plasamentelor analizate la această rubrică sunt raportate la moneda europeană. Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament fără a fi luată în calcul lichiditatea tranzacţiilor. Piaţa Rasdaq nu este luată în calcul.

Valorile unitare ale fondurilor mutuale utilizate în analiză sunt cele aferente perioadei precizate în grafic.

Articolul nu reprezintă o sugestie de investiţii.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. În fapt Gheorghe IACIU pentru a-și servi propriile interese este cel care a determinat CREȘTEREA ARTIFICIALĂ a cotației acțiunilor IMP! Într-un an nu s-a petrecut nimic spectaculos la acest emitent care să justifice o astfel de creștere substanțială! Cel mult că în 2013 s-au mai redus pierderile(care ani la rândul s-au menținut la un nivel ridicat). Dar și această reducere a pierderilor are o explicație destul de simplă. Emitentul IMPact a preferat să vândă la Oradea la prețuri mult scăzute doar pentru a scăpa de numărul mare de unități imobiliare nevândute până în 2013. Doar că a făcut-o pe căi dubioase. Prima dintre ele se referă la vânzarea de imobile NEFINISATE(FĂRĂ FINISAJE cum însuși IMPact-ul menționa în afișele publicitare sau reclamele on-line)ceea ce contravine flagrant prevedrilor Codului Fiscal(case locuibile DEÎNDATĂ și situate pe terenuri sub 250 mp). Și, pentru că tot a venit vorba despre terenuri este evident că o locuință se vinde infinit mai ușor dacă vinzi și terenul. Dar ce te faci când terenul aparține unei autorități publice? Simplu! Închei o TRANZACȚIE cu ea! După ce în prealabil ți-ai pus angajații, apropiații, rudele să MIMEZE cum că ar fi proprietarii caselor. Adică le-au cumpărat. De la IMPact! CONTRACTE DE V/C FICTIVE, calificate așa chiar de Primăria Oradea. Până la semnarea TRANZACȚIEI. Principalii vinovați de situația de la Oradea sunt fără echivoc foștii IMPact-iști. Dar actualii cunoșteau foarte bine situația și nu s-au sfiit să o ducă pe noi culmi de progres și civilizație. Or avea IACIU și MATEESCU o acoperire? Unii zic că ar fi acoperiți. Să vedem ce ne rezervă viitorul!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb