Titlurile "Banca Transilvania" (simbol TLV) ar fi adus investitorilor, în perioada 26 ianuarie - 26 februarie 2014, un profit de 2,53%, raportat la moneda europeană, cel mai mare al unei acţiuni din componenţa indicelui BET (care a scăzut cu 1,56%).
Banca a înregistrat anul trecut un profit brut de 443 milioane lei, cu 30% mai mare decât în anul 2012, respectiv un profit net de 374,9 milioane lei, la finele anului 2013, conform unui raport oferit Bursei de Valori Bucureşti (BVB).
• Adrian Simionescu, "Vienna Investment Trust": "De la venirea lui Ömer Tetik la BT, banca este pe drumul cel bun"
Adrian Simionescu, directorul general al "Vienna Investment Trust", ne-a declarat: "De la venirea domnului Ömer Tetik în funcţia de director general al BT, lucrurile s-au schimbat mult în bine pentru companie. Din acel moment, eu recomand investitorilor achiziţionarea de acţiuni BT, deoarece au un potenţial de creştere foarte mare. Trecutul şi faptele domnului Tetik sunt o garanţie pentru viitorul Băncii Transilvania, care este pe drumul cel bun".
Domnia sa este de părere că investitorii sancţionează pe nedrept băncile şi neîncrederea lor este nejustificată, deoarece sunt unele bănci, care datorită unui management bine pus la punct, au avut rezultate financiare foarte bune.
"Pentru anul 2014 estimez un profit mai mare pentru < Banca Transilvania >, datorită conducerii băncii, care a făcut lucruri frumoase în ultima perioadă, lucruri care îşi vor pune amprenta asupra cifrei de afaceri", a încheiat domnia sa.
În comunicatul transmis de Banca Transilvania cu ocazia publicării rezultatelor, Horia Ciorcilă, preşedintele consiliului de administraţie al Băncii Transilvania, a declarat: "2013 a fost un an foarte bun pentru noi, cu atât mai mult cu cât perioada septembrie - decembrie reprezintă unul dintre cele mai bune trimestre din ultimii ani privind creditarea BT".
În ultimul trimestru din 2013 au fost acordate - atât companiilor, cât şi persoanelor fizice - peste 25.000 de credite noi, în valoare totală de 3.179 milioane lei.
Ömer Tetik, directorul general al Băncii Transilvania, afirmă: "Obiectivul major al băncii, pentru 2014, este creşterea veniturilor şi eficientizarea proceselor. Focusul nostru este creşterea responsabilă, vânzările, menţinerea creşterii bazei de clienţi, creşterea volumului de operaţiuni, respectiv creşterea sinergiilor atât persoane juridice - persoane fizice, cât şi dintre bancă şi subsidiarele sale".
• Titlurile "Cemacon" - creştere de 32,98%
Randamentul oferit de "Cemacon" (CEON) este în continuare fruntaş în topul acţiunilor, având un câştig de 32,98% în perioada 26 ianuarie - 26 februarie 2014.
Pe locul doi se află "Retrasib" (RTRA), cu un plus de 16,60%, iar podiumul este completat de titlurile "Impact Developer & Contractor" (IMP) cu un avans de 11,82%. Aceste acţiuni au reprezentat cel mai bun plasament din indicele BET-XT, care a scăzut cu 2,35%.
Indicele BET-FI, care include cele cinci societăţi de investiţii financiare plus Fondul Proprietatea, s-a depreciat cu 4,23%, iar FP a avut o scădere de 0,92%.
În ceea ce priveşte fondurile de investiţii, FDI STK Europe a crescut cu 7,41%, fiind urmat de FDI Audas Piscator cu 5,59%. Ultimul loc pe podium a fost ocupat de BT Index Austria ATX, cu un avans de 1,94%.
Cel mai bun randament în privinţa depozitelor în euro în perioada analizată a fost oferit de "Marfin Bank" (0,23%), în timp ce depozitele în lei au consemnat cea mai semnificativă urcare la "MKB Nexte Bank" (+0,66%).
În perioada 26 ianuarie - 26 februarie 2014, cotaţia aurului a crescut cu 5,96%, în timp ce moneda naţională s-a apreciat cu 0,30% comparativ cu euro.
Randamentele plasamentelor analizate la această rubrică sunt raportate la moneda europeană. Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament fără a fi luată în calcul lichiditatea tranzacţiilor. Piaţa Rasdaq nu este luată în calcul.
Valorile unitare ale fondurilor mutuale utilizate în analiză sunt cele aferente perioadei precizate în grafic.
Articolul nu reprezintă o sugestie de investiţii.
1. HARDJOCK
(mesaj trimis de dan oradeanul în data de 28.02.2014, 00:14)
In ceea ce priveste IMPact, atunci cand se cumpara pachete mici, mititele, regula este ca pretul unei actiuni scade! In schimb cand cumpara IACIU, booooooom! pretul urca! "Ridica-ma la cer, ridica-ma la cer!". Teoria ar spune ca atunci cand cererea e mai mare, creste si pretul de cumparare! Ei, as! Crede cineva ca in acest caz se aplica teoria? Daca n-ar cumpara IACIU n-ar cumpara NIMENI, dar NIMENI actiuni IMPact! Conform reputatiei pe care o au, cine s-ar baga in asa ceva? Ma rog, poate cineva cu un nume de floare care oricum este specialist in actiuni iresponasibile(mai nou, e adevarat, nu dintotdeauna!). Dupa ce POPP&SANDULESCU au facut praf tot ce se putea face din IMPact(nerespectarea termenilor unei LICITATII PUBLICE la Oradea, transformarea in " sclavi" a locuitorilor din Boreal Constanta, bataia de joc fata de constructori/vezi ROMCONSTRUCT/, bataia de joc fata de vecinii din Baneasa, proiectul nascut mort in LOMB Cluj/pe mana IMPact si BOC/, noii veniti DESAVARSESC IN STIL MAFIOT TOT CEEA CE INSEAMNA IMPact! Contracte false de v/c cu angajti proprii(rude, apropiati)cu scopul de a pune LABA pe terenuri la Oradea/bifat, obtinut, TVA redus de 5% pentru case NEFINISATE si/sau amplasate pe terenuri mai mari de 250 mp la Oradea(contrar CODULUI FISCAL)/bifat, obtinut, scapat de 5 case NEVANDABILE in Blume/Oradea prin plasarea catre Consiliul Local Oradea in urma TRANZACTIEI ODIOASE si DUBIOASE cu PRIMARUL BOLOJAN/bifat, obtinut! KPMG, OPRESTE IMPact-ul! FA UN RAPORT DE AUDIT CORECT! Mai departe, acesta POATE FI UN PUNCT DE PLECARE IN FATA ORGANELOR COMPETENTE! DAR FA-L!