CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 31 OCTOMBRIE - 7 NOIEMBRIE Cemacon - cel mai bun randament de la BVB

Mihai Gongoroi
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 9 noiembrie 2018

Cemacon - cel mai bun randament de la BVB

Cu un avans semnificativ al cotaţiei, de 12,54%, în raport cu moneda euro, în intervalul 31 octombrie - 7 noiembrie, titlurile Cemacon (CEON) reprezintă cele mai rentabile acţiuni de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), în perioada menţionată.

Pentru cele şase şedinţe cuprinse în perioada 31 octombrie - 7 noiembrie, cotaţia emitentului a fluctuat între o apreciere de 4,82% consemnată pe data de 2 noiembrie, în contextul unui rulaj de 128.020 de titluri, peste media celor 20 de zile anterioare, de 101.092 de unităţi, şi o depreciere de 0,86%, înregistrată în şedinţa din 5 noiembrie, pe fondul unui volum tranzacţionat de 99.677 de acţiuni.

Cotaţia emitentului s-a tranzacţionat în creştere în patru dintre cele şase şedinţe din intervalul avut în vedere, în aşteptarea rezultatelor financiare pe trimestrul al treilea producătorului de materiale de construcţii.

Conform raportului companiei, publicat miercuri, 7 noiembrie, în primele nouă luni ale anului, Cemacon a obţinut un profit net de 22,68 milioane de lei, în creştere cu 64% în comparaţie cu perioada similară a anului trecut, ca urmare a contextului de piaţă favorabil şi a strategiei companiei.

Veniturile din vânzări, care au reprezentat circa 95% din totalul veniturilor, au urcat, după primele nouă luni ale anului, cu 20%, până la 87,48 milioane de lei, în timp ce cheltuielile cu materiile prime şi consumabilele au crescut cu 20%, până la 17,01 milioane de lei, cele cu personalul cu 29%, până la 16,15 milioane de lei, iar "Alte cheltuieli din exploatare" au stagnat la circa 25 de milioane de lei. 

De precizat că, evoluţia cotaţiei CEON din perioada menţionată reprezintă o continuare a tendinţei ascendente pe care se află preţul acţiunii atât pe termen scurt şi mediu, cât şi pe termen lung, cotaţia emitentului tranzacţionându-se peste mediile mobile simple 20, 50 şi 200 de zile, care definesc aceste orizonturi de timp pe graficul zilnic.  

Fraţii Dragoş şi Adrian Pavăl deţin, prin intermediul PIF Industrial SRL şi Dedeman SRL, 59,44% din producătorul de sisteme de zidărie.

Valoarea de piaţă a producătorului de sisteme de zidărie la BVB este de 168,4 milioane de lei. 

Pe locul al doilea în clasamentul rentabilităţilor de la BVB se află titlurile Alro (ALR) care au raportat un avans de 9,49%, în raport cu moneda euro, în perioada 26 octombrie - 2 noiembrie, în timp ce acţiunile SIF Moldova (SIF2) au consemnat o creştere de 8,25%, completând podiumul acestui top.

Indicele BET, al celor mai lichide cincisprezece acţiuni de la bursa noastră a înregistrat, în intervalul 31 octombrie - 7 noiembrie, un avans de 1,9%, în raport cu moneda euro.

Acţiunile cu cea mai performantă evoluţie din cadrul acestui coş de acţiuni, în perioada avută în vedere, sunt cele ale Transelectrica (TEL), care au avut parte de un avans de 3,95%, în raport cu moneda unică europeană.

În aceeaşi perioadă de raportare, indicele BET-XT, al celor mai tranzacţionate 25 de companii de la bursa noastră, s-a apreciat cu 2,28%, titlurile ALR având cea mai bună evoluţie din cadrul indicelui extins.

Indicele BET-FI, al celor cinci SIF-uri, plus Fondul Proprietatea (FP), a înregistrat, în perioada 31 octombrie - 7 noiembrie, o creştere de 2,78%, cea mai bună evoluţie din cadrul său fiind bifată de acţiunile SIF2. 

Clasamentul fondurilor de investiţii, în intervalul 30 octombrie - 6 noiembrie, este condus de titlurile Certinvest BET-FI (fond de acţiuni de tip index, ce urmăreşte reproducerea structurii indicelui BET-FI), care au raportat o creştere de 3,76%, în raport cu moneda euro, în contextul aprecierilor semnificative ale SIF-urilor din şedinţa de marţi, 6 noiembrie.

Pe locul al doilea în acest clasament se află BRD Index, cu un avans de 2,53%, în timp ce titlurile FDI Piscator Equity Plus, care s-au apreciat cu 2,12%, completează podiumul fondurilor de investiţii. 

Cotaţia aurului a crescut cu 0,04%, iar cursul monedei naţionale, în raport cu cea europeană, a urcat, în intervalul 31 octombrie - 7 noiembrie, cu 0,11%. 

Depozitele bancare în euro au avut o rentabilitate de 0,02%, în perioada avută în vedere, în timp ce depozitele în lei ar fi adus un câştig de 0,15%.

Preţul criptovalutei Bitcoin, raportat la moneda euro, a scăzut cu 1,08%, în intervalul 31 octombrie - 7 noiembrie. 

Potrivit CoinDesk Price Index (indice ce reprezintă o medie a preţurilor criptomonedei la principalele burse din lume), ieri, în jurul orei 16:30, criptovaluta se tranzacţiona în apropierea nivelului de 6.507 de dolari. 

Tot ieri, la ora menţionată, valoarea de piaţă a monedei digitale era de circa 113 miliarde de dolari, potrivit site-ului "coinmarketcap.com".    

Precizări:

Randamentele plasamentelor analizate la această rubrică sunt raportate la moneda europeană. Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament, fără a fi luată în calcul lichiditatea tranzacţiilor. Indicii Bursei de Valori Bucureşti sunt calculaţi pe baza cotaţiilor de închidere, în timp ce în cazul acţiunilor, în calcul este folosit preţul mediu. Piaţa AeRO nu este avută în vedere. Valorile unitare ale fondurilor mutuale utilizate în analiză sunt cele aferente perioadei precizate în grafic. Articolul nu reprezintă o sugestie de investiţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb